MY117 | Let's play ball!

Geplaatst op 23 jul 2017 - 12:33

Het is tijd voor de interland Myanmar - Nederland ⚽⚽⚽. Keurig in teamoutfit staan de elftallen van Pakokku en DoeMyanmar klaar voor het fluitsignaal. 

Het bericht van hoofdleider Helga klinkt niet al te hoopvol: "Uiteraard kan het ook in ons project niet ontbreken, de interland Myanmar - Nederland. Ons bij elkaar geraapt zooitje team? mag spelen tegen een heus elftal van Pakokku?? 15 spelers staan te trappelen..... let's play soccer!!!"

Verslag Myanmar - Nederland

Pakokku heeft een serieus team opgesteld, bij ons is het allemaal iets minder serieus? een paar mannen doen mee, maar het zijn toch vooral de dames die in het veld staan. We komen na een paar minuten met 1-0 achter, maar het zooitje team laat zich niet kennen en begint de "druk" wat op te voeren (lees de Myanmarezen zetten geen druk op ons??, ook zij zien de lol hiervan vooral in).  Er ontstaan aan nederlandse zijde mooie combinaties, timon en sandra vinden elkaar, maar niet het doel. Ook Anna is lekker bezig, maar ook zij vindt het doel niet.

Coach Eddy wisselt er lekker op los. Dan geeft Gerdien de bal langs de lijn aan Sandra, die geeft voor aan Irene, Irene geeft een voorzet aan Bastiaan die koelbloedig afrond!!!! GOAL!!!!!!!!!!???? 

De 1-1 vinden de Myanmarezen maar niets....ze zetten iets aan en binnen een paar minuten schieten ze hem erin....2-1

Zooitje team heeft de aftrap en probeert lekker verder te combineren. Ondertussen heeft er een keeperswissel plaatsgevonden, de werkhandschoenen gaan over van Jesper naar Gerdien.  En dan is het opeens rust....45 minuten gaan sneller dan je denkt hier in Pakokku??

In de pauze worden er vlaggen gezet op de gezichten van de Myanmarezen, zingen wij Holland en horen we naast ons Myanmar. Of te wel de sfeer zit er goed in??

De 2e helft is wat gezapig....Zooitje team zakt wat in en daar komt een kans uit voor Myanmar, maar Gerdien staat haar vrouwtje en de bal wordt professioneel uit het doel gewerkt. Ondertussen zijn de lokale (vertalers, contactpersoon TLM) overgestapt naar Nederlandse zijde en wordt Jesper bij een aanvalspoging hard aangemoedigd.  Helaas hij geeft de bal prachtig voor, maar het zooitje team was vergeten aan te sluiten.

Na een snelle aanval vanuit zijde van Myanmar (de verdediging werd binnen een seconde uitgespeeld) gaat de bal vanaf rechts naar het midden en heeft onze keeper geen schijn van kans 3-1

Het zooitje team blijft proberen om de aansluitingstreffer te vinden, maar helaas die komt niet meer.... en zo blijft de winst in Pakokku, het zooitje team verliest met 3-1, maar met opgeheven hoofd gaan ze van het veld.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.