MY118 | Druk? Nee joh!

Geplaatst op 29 jul 2018 - 15:09

Een update van de afgelopen dagen in Myanmar. Wat hebben we toch weer veel gedaan!

Druk druk druk! Donderdagavond kregen we een dansles waarbij we een traditionele Birmese dans leerden. Vol goede moed begonnen we, maar dit was moeilijker dan gedacht. Het is de bedoeling dat deze dans tijdens de overdracht wordt uitgevoerd, maar er is zeker nog oefening nodig!😂


Vrijdag begonnen we niet de dag met bouwen, maar met het opruimen en schoonmaken van het terrein. Afval werd opgeruimd en het monument en de poort werden schoongemaakt. ’s Middags was het dan eindelijk zover, de voetbalwedstrijd! World Servants nam het op tegen de lokale bevolking. Helaas werden we keihard ingemaakt en is de wedstrijd geëindigd met 5-3.😥


Zaterdag was in één woord chaotisch. Komt er nu één bus of toch drie? Waar is toch de tweede bus gebleven? Naar welke markt gaan we nu?  Hoeveel tijd hebben we? Gaan we vanmiddag nog op pad? Zoals je leest: CHAOTISCH! Uiteindelijk kwam het goed en hebben we twee markten bezocht. We sloten de dag af met een prachtige Candle light. Vele hilarische gedichten, maar ook liefdesverklaringen werden voorgedragen door Martin en Laura G.
 

Zondag stonden we vroeg op om het eiland te bezoeken. We hebben op dit eiland het vorige World Servants project bezocht en gingen daarna door naar de kerk. ’s Middags zijn we naar het uitzichtpunt over Mawlamyine geweest en zijn daarna doorgereden naar een mega Boeddhabeeld. In het beeld zelf was een tentoonstelling over de geschiedenis van Boeddha. Of dit nou precies Win Sein was weten we nog steeds niet. Het was in ieder geval interessant.


Het einde van het project is al in zicht, morgen nog het kinderfeest en de laatste bouwdag. Wij gaan nog even genieten van de regen! Tot snel!

Kusjes aan iedereen en we houden van jullie 💗
Sanne en Dian

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.