MY119 | Bouwdag 1

Geplaatst op 16 jul 2019 - 08:40

In Myanmar is de bouw van start. Check snel dit bericht voor de eerste vlog uit Mawlamyine.

Lieve thuisblijvers, 

Afgelopen zondag hebben we onze eerste volledige dag doorgebracht in Mawlamyine. We zijn de dag vroeg begonnen met een kerkdienst die om 08:00 uur begon. Het voordeel van deze kerk is dat deze zich aan onze gemeenschappelijke ruimte bevindt, waardoor we na het ontbijt zo konden aanschuiven in de kerkbanken. Verder hebben we vandaag onze slaapkamers omgetoverd tot onze eigen paleisjes. Ook hebben we zondag het lepra ziekenhuis bezocht, dit was erg indrukwekkend. We hebben hier uitleg over lepra gehad en dit ook met eigen ogen gezien. We kregen hier allemaal extra motivatie door!
Zondag avond lag iedereen vroeg in bed om uitgerust van start te kunnen gaan op de eerste bouwdag. Om 6 uur werden we vrolijk gewekt door Johan en zijn fluitende assistent Stan, al dachten sommige dat hij geassisteerd werd door Mirthe. Na het ontbijt zijn we de kerk ingegaan voor de openingsceremonie van onze bouwperiode. Na deze ceremonie volgde een volgende ceremonie op de bouw waarna we eindelijk van start konden. En dit was een vliegende start! Zoals jullie in de vlog hebben gezien (die overigens rond een uurtje of 11 opgenomen is), waren er al in 2 kamers vloeren gestort. De ochtend en begin van de middag waren gelukkig droog, blijkbaar scheen de zon ook lekker want er zijn er een paar verbrand. Wie dit zijn weten jullie waarschijnlijk zelf ook wel ;). Eind van de middag begon het met bakken uit de hemel te vallen, daarom zijn we eerder gestopt op de bouw. Na het lekkere eten hebben we een avondje voor onszelf waar iedereen lekker van geniet.  

Groetjes van Sanne en Stan vanuit de kerk met 20 dansende kinderen. 

Ps. Natuurlijk ook de groetjes van Milou, Isa, Benno, Ylona, Mirthe, Johan, Annet, Esther, Marina, Helga, Linda, Paulien, Tamara, Ilse, Mirian, Daywee, Joëlle, Geert.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.