MY217 | Eindsprint

Geplaatst op 20 aug 2017 - 09:46

Zaterdag was zeker geen vrije dag in Chaungsone. Integendeel: de Myanmar-groep werkte zelfs over gisteren. Maar het resultaat mag er zijn, aldus Cees.

Vrijdag kwamen de kinderen met beperking. Een drukke maar geweldige dag. 's Morgens 'gewoon' kinderprogramma en 's middags het kinderfeest. Maar ook was er het laatste huisbezoek en natuurlijk wordt er nog steeds gebouwd (geverfd). Het kinderfeest was bijzonder omdat de kinderen met beperking die dat konden meededen met de kinderen van het kinderwerk. Het was mooi om te zien dat bij de meeste spelletjes de kinderen met beperking het beter snapten dan de andere kinderen. Het was echt een prachtgezicht om ze zo samen plezier te zien maken. Zoals het zou moeten zijn. Op de bouw was maar een handjevol mensen maar die werkten hard door. Ook werd er begonnen met het logo. Na het eten hadden we de afsluiting van het engelenproject bij kaarslicht met een gedicht. In het gedicht moesten hints zitten zodat de deelnemers konden raden wie hun engel was. Lotte had een heel systeem bedacht om te weten bij wie welke engel hoorde. Ze had er best veel goed. Jammer voor Lotte wist ze niet wie haar engel was. Velen werden die avond verrast. Na een heerlijke ijskoude cola of sinas in de pauze deelden we onze mooiste herinnering. Vrijdag ben ik zelf naar de bank geweest om geld te wisselen. De eerste week had ik 750 euro gewisseld en kreeg 1,2 miljoen Kyat Nu wilde ik € 550 wisselen. Maar dat kon niet volgens de bank. 'Maar vorige week dan?', vroeg ik. Ze begonnen te lachen. Toen hadden ze een fout gemaakt. Het probleem was snel opgelost. Ik was samen met de man van Shi Shi en die belde de kok, de twee jongens die rond de kerk werken en onze tolk. Vervolgens wisselde elk € 100 en vervolgens kreeg ik iets meer dan een half miljoen Kyat. Ik tekende vervolgens alle zes de ontvangstbriefjes. Opgelost.

Zaterdag hebben we flink geknald. De hele ploeg op de bouw. Verven, beton storten en schuren. Midden in deze hectische bende zaten Myrthe, Anne en Mereille heel geconcentreerd aan het logo te werken. Tussendoor was ook de cameraploeg van Peter met allerlei ingewikkelde constructies met een gopro opnames aan het maken. Om 17.30 uur (overwerk) hadden we af wat we af wilden hebben. WEEKEND!!!!!!!! 

Groeten van ons allen uit het nog altijd natte maar warme Chaungsone.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.