MY217 | Laatste bericht uit Yangon

Geplaatst op 22 aug 2017 - 14:06

Iedereen is nog gezond en met de onderhandel-skills van de groep is niets mis, aldus Cees. Hij stuurt een laatste bericht door vanuit Myanmar.

Vanmorgen hebben we een enorme pagode bezocht. Vervolgens mochten we lunchen in een lokaal restaurant en dit was een hele belevenis. Op de markt werden de laatste inkopen gedaan en hebben we als echte Hollanders flink onderhandeld. Nu eten we op het hoofdkantoor van de LMM nog ons laatste hapje en dan gaan we (allemaal gezond) door naar het vliegveld. Dit is echt voor de laatste keer een bericht uit het gezellige, maar warme Yangon.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.