MY218 | De groeten uit Myanmar

Geplaatst op 14 aug 2018 - 15:03

Na een geslaagd weekend zijn we gisteren weer begonnen met bouwen. Iedereen was weer fris en fruitig en een aantal werkbroeken waren door de inzet van Willy zowaar schoon en droog..

Zondag waren we op tijd opgestaan om nog even te kunnen ontbijten voordat de kerkdienst om 0800 begon. Voor sommigen lukte dat niet helemaal waardoor het ontbijt er deels bij inschoot. Gelukkig hadden we in de afgelopen dagen aardig wat reserves opgebouwd. In de dienst konden we onze zangkwaliteiten laten horen en daarnaast drie kwartier genieten van een bevlogen voorganger. Waar die het over had wist niemand, maar er werd wel geluisterd. Sommigen vroegen zich wel af of die toren van Babel nou wel zo'n goed idee was geweest.

Daarna met elkaar weer in de vrachtauto's om de rest van de omgeving te verkennen. Een bezoek aan een pagode met heel veel katten, een uitzichtpunt en een tweetal oude kerken waren het doel van de reis. Dit verliep voorspoedig zodat we voldaan weer terug kwamen bij het ziekenhuis. Daar stond uiteraard ons lopend buffet weer voor ons klaar. 

De middag en avond mochten weer vrij worden ingevuld en iedereen maakte daar dankbaar gebruik van. Er werden spelletjes gespeeld en her en der werd een terrasje gepakt; deze stond tien minuten later wel volledig blank omdat het ondertussen even was gaan hozen.

Maandag konden we onze handen weer uit de mouwen steken. Metselen en het verplaatsen van stenen was het grote werk voor deze dag. In de middag werd reikhalzend uitgekeken naar Frank die ondertussen ook in Myanmar was aangekomen. Om vier uur  was het dan zover.  Na een lange reis was ook Frank in ons midden. Na eerst wat op adem te zijn gekomen, vertelde hij ons na het avondeten zijn verhaal van zijn onlangs overleden vader. Dit was uiteraard heel ontroerend; menigeen moest even slikken. 

De avond werd gebruikt om een partijtje voetbal te spelen tegen een lokaal team. De uitslag houden we maar geheim, maar we waren wel enthousiast. Woensdag volgt de returnwedstrijd; dan moet het nog beter gaan.

Vandaag liet het weer ons niet in de steek en konden we flink wat doen op de bouw. De muren van de verdieping zijn bijna op hoogte. Er zijn ondertussen ook al bezoekjes afgelegd bij toekomstige  bewoners. Die wonen nu nog in gebrekkige woningen, die zeker in dit klimaat niet veel comfort bieden.

Om de dag wordt reikhalzend uitgekeken naar de groeten die we van jullie mogen ontvangen. Mocht je dit nog niet hebben gedaan dan willen we dit van harte aanbevelen. Iedereen vindt het leuk om iets van het thuisfront te horen, dus www.worldservants.nl/groeten en dan zien we ze tegemoet.

Groeten uit Myanmar van ons allemaal

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.