MY218 | Trap op, trap af, trap op, trap af

Geplaatst op 21 aug 2018 - 16:12

Iedereen is behoorlijk actief deze laatste dagen.

Zondag de lokale Baptistengemeente bezocht. We werden spontaan uitgenodigd om allemaal mee te eten! Na een heerlijk weekend was het maandag weer tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Met nog drie werkdagen voor de boeg willen we nog even knallen. Nu is dat met het werken aan een flat zonder lift of bouwkraan ook niet zo heel moeilijk. Alle ingrediënten voor het beton op de 2e verdieping moet met de hand twee trappen omhoog worden gesjouwd. Dat leverde aardig wat zweetdruppeltjes op. Iedereen was dan ook bekaf aan het eind van de dag. Maar men had wel een voldaan gevoel. 

Een aantal verpleegkundigen in opleiding kreeg de mogelijkheid om mee te draaien in het ziekenhuis. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Vandaag hebben ze zelfs een aantal operaties bekeken.

Ook het kinderwerk kwam vandaag tot een eind met een kinderfeest voor de kleinste kinderen van de dagopvang en de gehandicapte kinderen. Met veel spelletjes en een heuse pannenkoek tot besluit werd dit een groot succes.

Morgen staat de laatste dag op het programma met een ceremonie en natuurlijk het inpakken van onze spullen. De meeste dingen zullen we achterlaten want we willen de mensen thuis de onfrisse geur van een hoop van deze kleding onthouden. 

Tijdens de ceremonie wordt van ons nog even verwacht dat we een traditioneel dansje opvoeren. Daar hebben we twee avonden met veel lol aan geoefend zoals jullie kunnen zien😂😂

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.