MY219 | De laatste bouwloodjes

Geplaatst op 19 aug 2019 - 12:33

Vandaag hebben we onze laatste bouwdag. Morgen nog een halve dag en dan zit het bouwen er op...

Best vreemd dat het einde al weer zo snel nadert. Maar we zijn trots en dankbaar dat we letterlijk ons steentje bijdragen.

Lynn vertelde ons gisteren dat alleen geld sturen natuurlijk kan. Maar in haar ogen is het wezenlijk veel rijker dat wij hier zelf zijn en bereid zijn onze tijd en energie te geven aan de mensen hier. Dat maakt diepe indruk. We laten meer na dan een gebouw. Het gaat om mensen met wie we ons in deze weken hebben verbonden en met wie we samen een klein venster op een andere wereld openen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.