MY219 | Gezellige laatste maaltijd in Myanmar

Geplaatst op 22 aug 2019 - 22:02

Culinaire bijzonderheid als souvenir

Na een voorspoedige busreis hebben we onze intrek genomen in een fraai hotel. We hebben een beetje meer rust en kunnen ook iets langer slapen voor we morgen op het vliegtuig stappen.
Wat een douche en zacht bed allemaal met een mens kan doen werd vanavond meteen zichtbaar! Vol enthousiasme en met nieuwsgierigheid gingen we uit eten, en bezochten we daarna de wereldberoemde Boeddhapagode bij avondlicht. Indrukwekkend!
Misschien nemen we nog een culinaire bijzonderheid mee naar Nederland, maar wat, dat is een verhaal dat we graag in geuren en kleuren thuis vertellen.
Morgenochtend gaan we nog naar de souvenirsmarkt en dan zit het er echt op voor ons in Myanmar. Het is fijn om weer naar huis te gaan maar de mensen hier hebben ook wel een plekje in ons hart gekregen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.