MY219 | Let the children play

Geplaatst op 16 aug 2019 - 08:14

Vandaag nemen we een kijkje bij het kinderprogramma.

Er wordt niet alleen gebouwd maar er is ook veel aandacht voor de kinderen. We nemen even een kijkje bij Anke, Demi, Harm Jan en Timo.

Verdere update: De regen zit ons vandaag niet in de weg zodat we lekker aan de bouw kunnen. Het is nu vooral veel stenen naar boven brengen omdat veel muren al op hoogte zijn. Op de verdieping onder ons worden de muren al gestuct. We kijken wel uit naar het weekend. De pijntjes en vermoeidheid nemen toe  maar we bikkelen wel door. We blijven zingen en genieten van de goede sfeer.

Het komend weekend staat er veel op het programma: dansen, boottocht, voetbal, kerkdienst. Echt uitslapen is er dus niet bij maar dat doen we thuis wel weer.

We zijn dankbaar voor de goede verzorging. We realiseren ons dat dit niet vanzelfsprekend is. Uit de stad krijgen we mee dat er in andere wijken veel verdriet is. De halve stad stond onder water en er zijn ook doden te betreuren. Daar zijn we ook even stil van.

Het weer heeft ook wel invloed op ons cultuurprogramma. Regen is al snel een spelbreker. Maar we bekijken het per dag en genieten van wat wel mogelijk is. Er wordt in de groep veel gelachen en ook traantjes worden gedeeld. En elke dag worden we weer blij verrast van de overvloedige maaltijden met rijst, groente, fruit en soms een broodje bapao.

We maken ons welzorgen over ons gewicht: vallen we af door het harde werken of komen we aan door het goede eten? Dat zullen we thuis wel zien.

We zijn heel blij met jullie groetjes en de sportupdates. Ze worden door Gertjan voorgelezen.

Nou, dat was het voor nu.

Fijn weekend voor jullie. Wij zijn al gewend aan de regen. Jullie ook?

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.