MY219 | Sunny....

Geplaatst op 11 aug 2019 - 09:57

Natuurlijk is het droog en zonnig op de dag dat we net niet gaan bouwen. Gelukkig kunnen we nu wel lekker genieten van onze eerste rustdag.

Wat heerlijk om in je beste kleren op een droge zondag naar de kerk te gaan.

Na alle 'vermoeienissen' op de bouw nu al weer een rustdag. We kijken uit naar morgen wanneer we weer met ons werk verder gaan. Met een volle bak aan energie kan het alleen maar hard gaan. De muren van de kamers schieten omhoog en de berg stenen slinkt zienderogen. De sfeer is uitstekend.

Op deze zondag gaan we vanavond aan de dans. Da's een mooi tegenwicht voor het stil zitten bij de kerkdienst. Daar hebben we natuurlijk wel gezongen. Maar al verstonden we niks van de liederen, gebeden en de preek, wat is het geweldig gaaf om grenzeloos ons geloof te vieren en te delen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.