NE122 | Blije kinderen en serieuze gesprekken

Geplaatst op 6 aug 2022 - 13:47

Even een kleine update over het bouwen, het kinderprogramma en een erg bijzondere avond

Deze update is vrijdagmiddag geschreven.

Gisteren hebben de deelnemers een bijzonder mooi verhaal gehoord over het werk wat de Lighthouse Foundation doet.

Het was een indrukwekkend verhaal waarbij er ook veel tranen zijn gelaten. Het ongeloof over de oneerlijkheid in de wereld is groot en doet veel met de deelnemers.
Deze herrinering wordt niet snel vergeten en heeft de groep nog hechter gemaakt. 

Door dit bijzondere verhaal realiseren we ons steeds meer hoe belangrijk het is dat wij hier zijn en dit werk mogen doen. 
Onze focus op de organsiatie, de kinderen en het werk wat wij mogen doen is verschoven. We beseffen ons hoe dankbaar we mogen zijn voor wat we hebben en de vrijheid die wij in Nederland mogen ervaren. Nogmaals het heeft veel met ons gedaan. 

Ook op de bouw schiet het op! Samen met de perfectionistische Nepalezen worden de muren van de klaslokalen steeds hoger en hoger. De ontzettend zware stenen ;) worden vrolijk in het rond gegooid terwijl wij op het geimproviseerde stenenpad in het natte gras staan. We werken hard door met z'n allen!

Naast het bouwen aan de school gaan we ook langs bij de school waar de kinderen les krijgen. In blauw, rode, groen en gele t-shirts zwaaien de kinderen vrolijk naar ons wanneer we het schoolplein oplopen. Elke dag zijn er verschillende klassen aan de beurt voor het kinderprogramma. Het is leuk om van de kinderen te horen zeggen dat ze al weer uitkijken naar de volgende dag! Er wordt geknutseld, gedanst, gezongen, spelletjes gedaan en haar ingevlochten. Het is maar goed dat onze naam op het shirt staat, want alle kinderen willen maar al te graag je naam weten. 
Sommige namen zijn moeilijker dan de andere, maar ook hun namen zijn soms lastig te onthouden.

Het is mooi hoe een emotionele avond ons nog meer laten realiseren hoe dankbaar wij mogen zijn dat wij dit werk mogen doen.
We zijn een hechte groep aan het worden en dat wordt alleen nog maar meer!

De bezwete groetjes vanuit Nepal!
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.