NE123 | Druk druk druk

Geplaatst op 20 okt 2023 - 20:12

GMG wordt GAG tijdens werkdagen.

Weer een werkdag, de laatste van de week. Een drukke dag met van alles behalve bouwen. Op de bouw wordt vandaag alleen geschuurd en gestuct. Daar kunnen maar een paar mensen tegelijk aan werken, dus niet alle tweeëndertig. Maar geen nood, een aantal naar het kinderwerk, een aantal naar het ziekenhuis voor een rondleiding en er mochten een aantal gaan winkelen in de wijk. In groepjes van vier met minimaal een man en twee van de oudere kinderen van de LHFN mee als tolk en om niet te verdwalen. Joop en Bastiaan zagen hun kans en kochten net zo'n mooi petje als onze Arujan de bouwvakker.

Na de lunch gingen een aantal terug naar ons huis. Twee van hen gingen helpen met koken. Toen de hele groep terug was snel douchen en eten. Vervolgens hadden we goedenavond gesprekken (GAG) in plaats van GMG. Daarna was er nog een avondprogramma met knippen en plakken. Uit tijdschriften knipten we foto's met onderwerpen waar we op dit moment het meest van houden. Daar gaven we uitleg over aan onze tafelgenoten. Als laatste de vrijdagmiddagborrel om 22.00 uur, uiteraard met cola en sinas, gesponsord door Anoeschka.

Nu terwijl iedereen slaapt toch nog maar even een kort berichtje uit het drukke maar zeer gezellige Kathmandu.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.