Nederlandse cultuur snuiven met coördinatoren

Geplaatst op 23 apr 2024 - 00:09

Partnermeeting DAG 5 | Een cultureel en ontspannen dagje naar Kampen met de coördinatoren.  

Het Voorbereidingsweekend is meer dan geslaagd en we kijken enorm uit naar de projecten! Het VBW is weer voorbij, maar de partnermeeting nog niet.  

De projectcoördinatoren hadden vanmiddag een ontmoeting met allemaal collega’s die zich hard inzetten voor World Servants. Samen met de set-uppers, kantoorteam en het RvT hebben de coördinatoren een culture middag gehad in Kampen! 

Het vervoermiddel voor vandaag was de trein. Na de treinrit naar Kampen toe, hebben we eerst een rondje op het water gevaren. Daarna volgde er een Nederlandse editie van de culturele express. Iedereen werd verdeeld in teams, waarmee er gezamenlijk opdrachten uitgevoerd moesten worden. Zo moesten de coördinatoren onder andere koekhappen, stukje fietsen, lopen op klompen, stamppot maken, en uiteraard een tompouce proeven! Ook kreeg ieder team een interessante presentatie van de gemeente Kampen! 

Om de middag af te sluiten hebben we gezellig gezamenlijk teruggekeken op een gezellige en culturele middag! We zaten in een bijzonder koffietent; Vida la Vida. Het is een prachtig lokaal initiatief. Het is een plek waar nieuwe connecties worden gemaakt en samenkomen. 

We kunnen terugkijken op een heerlijk dagje Kampen. Een dag waarin we wat meer van de Nederlandse cultuur hebben beleefd! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.