NI117 | Borrelende lava

Geplaatst op 14 jul 2017 - 17:00

Indrukken te over in Nicaragua. Tussen het harde werken door maakt de Woord en Daad-groep van alles mee. Lees het blog van Hanneke van vrijdag 13 juli:

Vrijdag 14 juli.

Buenas dias amigos,

Na een heerlijk ontbijt begonnen we weer vol energie met bouwen. Er waren een aantal klussen die af gemaakt moesten worden: muurtje metselen, muur slopen, planken van de muur schroeven, cement maken en bewapening vlechten, iedereen was lekker aan het werk. Met deze hitte kost het werken best wat energie en na elk half uur klinkt het dan ook: ‘Kiddo’s water drinken!’. Jaajaa Arian let hier goed op ons hoor! Tijdens de lunch hadden we een heerlijk gebakken eitje en hierna hebben we nog een uur hard gewerkt. Ook is er weer een groep naar het kinderwerk geweest. De groep liet een aantal typische dingen zien die uit Nederland komen. En daar hoort natuurlijk ook drop bij. Zoute drop werd uitgedeeld, de kinderen ontvingen de dropjes met vreugde, maar nadat ze het in hun mond hadden kwamen er toch een boel vieze gezichten. Dit gaf hilarische beelden op. Het Bijbel verhaal ging daar over Noach en er is weer een mooi knutselwerkje gemaakt. Nadat we klaar waren met de bouw en het kinderwerk trokken we droge kleren aan en stapten we de bus in. We gingen naar een gevangenis toe waar slaven gezeten hebben. De gevangenis wordt nu niet meer gebruikt.

Hierna schommelden we weer verder met onze bus richting de vulkaan Masaya. En poaaah wat moesten we lang wachten. Dat was niet ons mark. Toen we eenmaal bovenop de vulkaan waren zagen we iets ongelofelijk indrukwekkends. De lava borrelde uit de vulkaan en dat in de donkere nacht zag er super gaaf uit! Je hoorde de lava stromen. Na dit onvergetelijke moment gingen we weer naar het kerkje waar de vrouwen weer heerlijk voor ons gekookt hadden. Je raadt het nooit: salade, kip en rijst. Na de avondsluiting zorgde Arian ervoor dat iedereen zijn matrasje vroeg opzocht. Daardoor hebben wij allemaal heerlijk kunnen slapen en niet naar dezelfde maan kunnen kijken. 

Groetjes van ons.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.