NI117 | Veel gemetseld

Geplaatst op 24 jul 2017 - 09:19

Ook vandaag weer prachtige belevenissen in Nicaragua. Tijd voor een blog van de Woord en Daad-groep. 

Maandag 24 juli 2017

Zoals gewend gaat om zes uur de wekker, de nieuwe werkweek is begonnen. Vandaag is er veel gemetseld. Sommige mensen vinden metselen zo leuk dat ze in opdracht van John na drie rijen beslissen om het muurtje af te breken en opnieuw te metselen. Dit keer wel waterpas. 

Ook de grote vriend van Annerieke was weer aanwezig op de bouwplaats. Beide hadden weer een dag om nooit te vergeten. Zijn voorstel om haar opnieuw op zijn fiets te laten fietsen, slaat ze dit keer af. Ook tijdens het kinderwerk neemt hij de moeite om haar gade te slaan, tot ergernis van Annerieke. Het Bijbelverhaal van het kinderwerk ging dit keer over Mozes door de Rode Zee. Ingemarij en Marleen hadden een afbeelding hierbij getekend op een groot wit laken. Daarna maakten de kinderen een werkje dat bij het Bijbelverhaal aansloot. Ook het bekende ‘kat en muis’ spel zorgde ervoor dat de kinderen weer genoten en gillend rondrenden. Na het bouwen en het kinderwerk wordt er een potje gevoetbald met de locals. Helaas verloor Nederland. Na een opnieuw lekkere maaltijd werden er gezellig wat spelletjes gespeeld en de reisdagboeken weer bijgewerkt. Iedere keer op een vrij moment is er wel iemand die zijn boek tevoorschijn haalt om de prachtige belevenissen toe te vertrouwen aan het papier, dit is een goede reminder voor de rest om dit ook te doen. Hierdoor worden al onze belevenissen vastgelegd en bewaard. Vervolgens bereiden we ons voor op een nieuwe werkdag door op tijd te gaan slapen. 

Welterusten!
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.