NI117 | VEELzijdig

Geplaatst op 13 jul 2017 - 18:36

De Woord en Daad-groep heeft een veelzijdig programma. Hanneke schrijft erover in haar blog over gisteren:

­Woensdag 13 juli.

Hola Holandeses,

Hier even een kort verslagje van onze dag. Om kwart over 6 zaten we fris en fruitig aan de ontbijttafel. Terwijl sommigen nog flink slaperig toekeken, genoten we van het ontbijt wat weer goed verzorgd werd door de lokale bevolking. Voordat we echt aan de slag gingen zongen we nog een aantal liederen.

We hebben vandaag grote stappen kunnen zetten ondanks de warmte. We hebben een fundering kunnen storten voor het uitbreiden van het bestaande klaslokaal. En hebben we wapening gemaakt voor de constructie.

Na de lunch gingen Ingemarij, Marleen, Annerieke en Hanneke met de kinderen naar het kinderwerk. Daar waren ongeveer 30 kinderen. Het Bijbelverhaal werd vertelt over Daniël in de leeuwenkuil. Daarna maakten de kinderen een knutselwerkje passend bij het verhaal. De kinderen genoten van het kleuren en lieten trots hun werkje aan ons zien als ze klaar waren. We zongen daarna nog wat liederen en de kinderen lieten ons ook nog wat horen in het Spaans. Het was een leuke middag met de kinderen.

Eind van de middag gingen we met een oud-Amerikaanse gele schoolbus (die deel is van het openbaar vervoer hier) naar het zwembad. Het was proppen in de bus. Lekker genieten van het water met een prachtig uitzicht op het meer en de vulkaan. Wanneer we weer terugkwamen bij ons verblijf stond het eten al voor ons klaar! We genoten opnieuw van een lekkere doch voedzame maaltijd. We sloten de dag af en evalueerden met de Goede-Avond-Gesprekken. Daarna ging iedereen snel naar bed met een voldaan gevoel dan deze dag.

Buenas noches!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.