NI217 | Hola Holanda!

Geplaatst op 14 aug 2017 - 09:55

Bericht uit Nicaragua! En niet alleen een 'gewone' update, maar ook een persoonlijke groet van iedereen. 

Hola lieve achterblijvers, 

Hier weer een bericht vanuit het nog steeds mooie en warme Nicaragua! Na een drukke bouwweek waarin we erg zijn opgeschoten is het nu tijd voor een klein weekendje weg. Afgelopen week zijn de muren van de klaslokalen op hoogte gebracht en de meeste ringbalken zijn gestort. Maandag wacht de laatste ringbalk en zal er op 1 van de gebouwen het dak er op komen. De bouw verloopt dus erg voorspoedig en we hopen dat we 2 complete gebouwen kunnen achterlaten. 
Afgelopen woensdag hebben we souvenirs gekocht in Granada en gezwommen in een kratermeer genaamd Laguna de Apoya. 'S avonds hebben we de actieve Masaya vulkaan bezocht. Aan de rand van de krater konden we het lava horen kolken, wat een indrukwekkende dag! De sfeer in de groep blijft onveranderd hoog, net als de gezondheidsstatus van onze lieve kindertjes. 

Zoals gezegd zijn we nu een nachtje weg, naar de bergen in het noorden van het land. Hier zullen we een koffieplantage bezoeken, evenals een waterval en een mooie wandeling door de natuur maken. 

Omdat we erg genieten van alles (en dus ook van jullie groetjes) hebben we hier een groetje voor jullie: 

Yvette: Ola Holanda! Hier is alles muy bueno! Jos, hier is het nog 11 augustus (lokaal 21.00), dus gefeliciteerd! <3 Een knuffel voor Rachael en voor de rest. Adios en tot ziens! 
André: Lieve Nienke en andere thuisblijvers. Super van je nieuwe baan en bedankt allemaal voor de groetjes! Vermaak me prima hier, groep is top. Ik hou van je, tot snel! 
Maaike: Hoi. Gracias voor de groetjes! Hier is het fantastisch, ik voel me prima en de bouw verloopt goed. Hoe is het met oma? Ing(G) als iets van Navigators is de mail? Adios! Tequiero 
Namens Bert: Hoi Hans, een hartelijke groet van de hele groep! 
Bert: Hoi schat, hier alles oké! Tot zaterdag. 
Ilona: Lieve allemaal, wat is Nicaragua een geweldig land! Geniet met volle teugen. Tot zaterdag! Liefs 
Oost: Lieve mensen, het is prachtig hier & we hebben het erg naar ons zin. Tot zaterdag! Liefs, zusjes Oost 
Anne-Meike: Lieve thuisblijvers, ik leef intens in het hier en nu:p Ik geniet volop. Jammer dat we niet 3 x per dag rijst eten. Het gaat super met me. Knuffel! 
Frank: Het gaat goed hier, we hebben allemaal een baard. Groetjes 
Bart R: Het gaat goed hier, we hebben allemaal een baard. Groetjes 
Bart den H: Het gaat goed hier, we hebben allemaal een baard. Groetjes 
Wilco: Het gaat goed hier, we hebben allemaal een baard. En ik een eiland. Groetjes 
Stef: Het gaat goed hier, we hebben allemaal een baard, behalve ik. Groetjes 
Anniëlle: Hee iedereen! Heb het super naar m'n zin. Het is hier prachtig en erg gezellig! Bedankt voor alle groetjes. Erg leuk. Liefs 
Laura: Lieve allemaal, ik stuur bij deze de groetjes terug. Wie weet tot zaterdag, maar ik denk dat ik maar hier blijf. Liefs 
Paulien: Hier ook niet veel bijzonders :) xo 
Annemiek: Hoi liefjes, het is fijn hier! Verwonder me elke dag over al het moois, er is zoveel groen. Liefs, Miek. Ps. Pap, voor jou maak ik foto's;) 
Esther: Lieve allemaal, ik geniet van alle mooie dingen hier en heb het erg naar m'n zin. Zelfs een pino gezien! Xx 
Jolinda: Lieve allemaal, het is hier erg mooi en we hebben een super gezellige groep! Tot zaterdag! Xxx 
Daphne: Lieve allemaal, ik heb het Latijns-Amerika virus nu nog meer te pakken! Wil niet weg. Muggenallergie doet z'n werk goed, helaas. Tot snel x 
Marjon: Hoi allemaal, super bedankt voor jullie lieve groetjes! Ik geniet hier van het prachtige land en alles gaat goed. Tot zaterdag! X 
Immink: lieve, allerliefste Marlies en oole luu. Hier alles goed! Oeganda, wat super leuk! Hoe gaat het daar? Tot zaterdag, lebber! 

Alles gaat dus prima. We genieten van al het moois. Dit is voorlopig ons laatste bericht voor we volgende week vertrekken. Als het lukt halen we woensdagavond voor de laatste keer de groetjes op en zal hoofdleider (lijder) Bert vrijdagochtend vlak voor vertrek het hoofdkantoor nog even inlichten. 

Bedankt voor jullie meelevendheid en tot zaterdag! 

Bert, Anne-Meike en Jan Wouter 

Over en uit, goed goan! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.