NI217 | Koel water voor de thuisblijvers

Geplaatst op 7 aug 2017 - 11:21

Samuel zegt in Spreuken 25 vers 25: 'goed nieuws uit een ver land is als koel water voor een vermoeid en dorstig mens.' Dus, lieve thuisblijvers, hierbij dan het goede nieuws uit het verre land Nicaragua. Het bericht is iets verlaat, maar ja, het kwam dan ook uit een ver land: 

Het gaat goed met ons en we genieten volop. De sfeer in de groep stijgt met de dag, net als de temperatuur. 

Afgelopen woensdag hebben we sightseeing gedaan, een wandeling van 2 uur. We hebben al veel dingen gezien zoals een ananasplantage, een boerderij en we zijn boven op een berg geweest waar we een prachtig uitzicht hadden op onder andere een actieve vulkaan. Na de sightseeing is de bouw geopend door John, de bouwvakker van hier en 'Burt', onze hoofdleider. Na een voorstelronde van de groep en locals en het daaropvolgende gebed waren we klaargestoomd om donderdag vol goede moed te beginnen met de bouw.

Donderdagavond zijn we naar een sing-in geweest van de plaatselijke kerk, die van pastor Leonel. Hier waren we getuige van iets dat leek op een karaoke avond, met veel klappen, staan en zingen. De preek, die ging over Nicodemus, was voor de meesten ietwat aan de lange kant. Na afloop kregen we van alle gemeenteleden een welkomstknuffel, jong en oud (het kon niet gek genoeg). André, 2.03 meter, knuffelde met een oud gemeentelid van zo'n 1.20 meter. Inderdaad, arbotechnisch gezien niet verantwoord voor zijn rug.

Vrijdag gingen we eveneens energiek van start waardoor de muren al aardig hoog zijn. Af en toe worden we verrast door een korte maar krachtige regenbui waar we erg dankbaar voor zijn. 

Morgen, zaterdag 5 augustus, hopen we met de bus op weg te gaan naar de Mombacho vulkaan om aansluitend een frisse duik te nemen in een meertje vlakbij. Zondag hebben we een kerkdienst en staat de interland gepland. De daaropvolgende dagen zullen waarschijnlijk bestaan uit bouwen, enkele uitstapjes en wat avondprogramma's, maar daarover informeren wij u een volgende keer.

Voor nu een hartelijke groet vanuit het mooie en warme Nicaragua waar het inmiddels 22.14 is en een enkeling nog geniet van een spelletje of een goed gesprek. 

Bert, Anne-Meike en Jan Wouter (en uiteraard de deelnemers?).

Ps.Bedankt voor de leuke en vele groetjes. We genieten er van!!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.