NI217 | Na regen komt zonneschijn

Geplaatst op 7 aug 2017 - 21:35

Vulkaan, verjaardag, vergezichten, voetbal... Lees mee hoe het weekend was in Nicaragua door de bril van Jan Wouter: 

Hallo lieve mensen uit Nederland en omgeving,

Hier weer een berichtje van ons. We vermaken ons best en genieten volop van de leuke locals, het lekkere eten, de mooie omgeving en de goede sfeer in de groep. Ondanks dat de planning vaak verandert zijn we zaterdagochtend om 8 uur vertrokken met de bus richting Catarina. Daar zagen we hoe mooi Gods schepping is. Een gigantische krater met water daarin en heel veel groen er om heen. Die foto's zullen jullie ongetwijfeld zien wanneer we thuis komen. Daarna gingen we naar een vulkaan genaamd 'Mombacho'. Deze vulkaan werkt, aangezien de rook eruit kwam. Ook konden we de hitte voelen, wat eigenlijk best bizar is. Tijdens de wandeling van ongeveer een uur hebben we geluncht waar we niet alleen genoten van het eten maar ook van het schitterende uitzicht op de stad Granada. Omdat de dag nog niet voorbij was zijn we richting Laguna de Apoya gegaan. Het plan was om hier te gaan zwemmen. Door alle regen viel dit helaas in het water. Ja, het was te nat om te zwemmen...

Door naar de zondag, de dag dat Daphne jarig was. Na een serenade door de groep, cadeautjes en taart was het tijd om naar de kerk te gaan. Het was een mooie dienst waarin we als groep werden gezegend door de locals en wij mochten bidden voor hen. Voor Daphne was het een tikje meer, ze werd door iedereen toegezongen én geknuffeld. 's Middags matchday! #NICNED. Coaches Frank J en Bart R hadden alles tot in de puntjes voorbereid was resulteerde in een 2-2 gelijk spel. Details over de rematch zullen we u besparen, iets met tegendoelpunten etc. Maar we hebben gestreden en als groep toch eigenlijk wel overwonnen. 'S avonds werden we nog getrakteerd op een mooie rode gloed die van een actieve vulkaan kwam. Een enkeling ging nog door met spelletjes of goede gesprekken, een ander zocht het nest op. Vandaag (maandag) zijn we energiek begonnen met de bouw, en tijdens het ter perse gaan van dit artikel zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor het storten van de ringbalk. De bouw gaat dus mooi!

Tot zover een bericht van ons. Wederom een hartelijke groet uit Nicaragua en tot de volgende keer. 

Bert, Anne-Meike en Jan Wouter (en natuurlijke onze lieve deelnemertjes)
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.