NL0121 I Cultuur snuiven in Den Haag

Geplaatst op 11 jul 2021 - 23:29

We nemen jullie mee in een dag met een vol programma, inclusief rondleiding vol verwondering door Den Haag. 

Vanochtend hebben we ons verwonderd over het eten van brood. De discussie was als volgt: Eet je als eerst het broodje met de ronde of de vierkante korst? Laat vooral jullie mening weten (en zeg dan dat de vierkante het lekkerst is want ik heb nog niet zo veel support). Na het ontbijt was het tijd voor het eerste GMG, voor de meesten van ons was dit het eerste GMG ooit! Super tof om nu al zulke mooie gesprekken met elkaar te mogen hebben. 

Op een enkeling na komt onze hele groep uit een dorp, het was dus hoog nodig dat we het een en ander over de stad leerden. Eva, de directrice van Present Den Haag, nam ons per fiets mee door de stad achter de duinen en vertelde alles wat we moesten weten. Hier hebben we ons ook al veel over verwonderd, wat leven de mensen hier anders dan wij gewend zijn. We hebben geleerd over de problematiek en diversiteit in de stad. Hopelijk dat ons project een beetje mag bijdragen aan een mooier Den Haag. 

Eenmaal terug in de kerk / bouwlocatie kwam Judith Klokkenburg van de Christenunie vertellen over wat zij doen in Den Haag. Ze heeft ons een challenge gegeven waarbij we moeten meedenken over het verbinden van mensen uit verschillende culturen in de wijk. Hier waren al veel mooie ideeën voor. 

In de middag was er tijd voor ontspanning zodat we daarna weer klaar waren voor het avondprogramma. Deze keer was het de beurt aan Anna en Mirthe. Er waren allemaal foto's opgehangen waar we allemaal een van mochten kiezen die goed bij jezelf past. In kleinere groepjes hebben we hier verder over gepraat. 

Job heeft vandaag de gouden troffel gewonnen. Deze wordt iedere dag uitgereikt aan iemand die iets bijzonders heeft gedaan die dag, extra hard gewerkt heeft etc. We zijn nog niet begonnen met bouwen, dus zijn nominatie was gebasseerd op zijn persoonlijke kijk op de wereld waar hij gisteravond iets over heeft verteld.

Tess heeft vandaag gevlogd om jullie allemaal mee te nemen naar ons mooie project in Den Haag. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.