NL0121 I Het opbouwen van verandering

Geplaatst op 10 jul 2021 - 21:54

Van een relaxte naar zeer intensieve dag. De start van NL0121.

Vanmorgen was het voor de meesten van ons al vroeg opstaan. Vanuit het hele land vertrokken we naar ons project in Den Haag waar we om 10.00 uur verzamelden. Het plan was om ''even snel'' de tenten op te zetten. Deze stonden uiteindelijk vijf uur later, net op tijd voordat de regen met bakken uit de lucht kwam vallen. We zijn ook al druk geweest met het bouwen van onze openlucht douches. Ook hier waren uiteraard wat tegenslagen, maar vanavond genieten we van een heerlijke douche onder de sterrenhemel. 
Per fiets vertrokken we, in de regen, naar de bouwlocatie, Nederlandser wordt het denk ik niet. We bouwen in een slagerij die we mogen omtoveren tot Christelijk centrum, wij zullen werken aan een ontmoetingsplek voor jongeren. We werden hier getrakteerd op een heerlijke barbecue waar we niks te kort kwamen. We mogen nu al spreken van een luxe project (voor de verandering slapen ook de vrouwen royaler dan de mannen). 
Na het eten begonnen we aan ons eerste avondprogramma, georganiseerd door Korné en Jonathan. Dit resulteerde alvast in een hoop hilariteit, bekijk vooral de foto's!
Inmiddels zijn we weer terug op ons kamp en liggen we (hoop ik😜) straks snel te slapen. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.