NL0121 | Positieve sfeer door zelftests op Boliviaanse avond

Geplaatst op 15 jul 2021 - 11:55

Een dag met verrassingen; de World Servants roadtrip kwam langs én de echte Boliviaanse sfeer is geproefd.

‘ s Ochtends word ik lief gewekt door Benno. Het is vandaag corveedag voor mij, dus ik mag er direct uit om de wasstraat op te zetten. En nu kom ik uit bed en kan ik direct mijn handen wassen in de wasstraat. Daarna gaan we met z’n allen door naar de bouw. Eenmaal aangekomen doe ik mijn bouwschoenen aan om te gaan verven; ook mijn pet gaat op. Bij de koffie is er een verrassing, ineens staat de auto van World Servants voor de deur, dit zagen we niet aankomen. Bernard schrok zich een hoedje. We kregen interviews, en ik mocht van alles laten zien over het project. Daarna gingen we naar de Haagse markt, waar we inkopen gingen doen voor de Boliviaanse avond. Hier werd ook gefilmd door de cameraploeg van World Servants en ik mocht mee in de bling bling bling ching ching ching World Servants auto. De markt was heel groot, het leek net of we echt in Bolivia waren. ‘s Middags ben ik kinderwerk gaan doen op het Ketelveld. Er was meer dan genoeg leiding voor de kinderen. Eerst hebben we gevoetbald, en Anne heeft een panna gemaakt bij een klein jongetje, niet zonder trots. Bij het spelletje met de waterballonnen was Korné (ook wel meester Martin genoemd) de sjaak, hij kwam er niet droog van af.

Bij terugkomst kwamen we aan in een volledig Boliviaanse tent. Zelfs om de koelkast zat een Boliviaanse versiering. Een vrouw van de Boliviaanse ambassade kwam enthousiast vertellen over Bolivia, we kregen Boliviaanse chocola en koffie. Het avondeten was ook typisch Boliviaans, we kregen zowel als hoofdgerecht als toetje quinoa. We smulden ervan! Ik zat op een kinderzitje. Ik zat op de blauwe stoel. We hebben kunnen bellen met de projectleider in Bolivia, waar het project ondanks dat wij niet langs komen gewoon door gaat. Nadat we het filmteam hadden uitgezwaaid, begonnen we met de heerlijke avondsluiting, een collectieve corona-zelftest. Stokje in je neus, en genieten maar. Benno was positief over het resultaat. Vanwege de storm heb ik de tent nog verstevigd zodat we niet onder de sterrenhemel zouden hoeven te ontbijten. We zijn op tijd naar bed gegaan, maar ik niet. Tot morgen! Dan mogen we langs bij de gevangenpoort, de voedselbank en Lycke komt!

Ps. Het resultaat van het filmen wordt dinsdag op het Youtube kanaal van World Servants gezet.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.