NL0221 | Apeldoorn, Afrika... what's the difference?

Geplaatst op 12 jul 2021 - 23:18

Goedemorgen, goedemorgen, het is tijd voor ontbijt. Denk de ukelele erbij en je weet hoe wij zondag wakker werden!

Om toch een beetje Zambia gevoel te creëren besloten we de broden voor het ontbijt in een lijntje te gooien naar de tafel. Je dag beginnen met een Afrikaanse douche is dan ook een optie 😉. Onder andere Kim, Gepke en Ellemijn namen genoegen met een emmer en een kopje ipv een rij voor de douche.

Weten jullie thuis toevallig van wie de driehoek is? Na de kerkdienst hebben we, wachtend op de regen, namelijk erg lang nagedacht over dit vraagstuk.

We hebben inmiddels al behoorlijk wat gezien van Apeldoorn, naast onze camping hebben we op de fiets al een serieuze Apeldoorn experience gehad!! Naast onze omgeving leerde we elkaar op die manier ook kennen. 

Na twee dagen gezelligheid werd het maandagochtend tijd om aan de bak te gaan op de campus. Er zijn vandaag al heel veel meters behang verwijderd, stappendoelen bereikt, spieren getraind en is er heel wat gezweet.
Een deel van de groep is op pad geweest met de collega's van het Campus. Zij hebben geholpen bij hun dagelijkse werkzaamheden in het bos en in de moestuin. Maar ook de rest van de groep is grensverleggend bezig geweest!
Na een lange dag vol zagen, plamuren, bikken en poetsen hebben we heerlijk gegeten dankzij de vrijwilligers van de 3 ranken, een kerk hier in de buurt.

Er valt nog veel meer te vertellen maar we gaan nu nog even genieten van ons kampvuur.

Liefs, NL0221

p.s. Misschien wel tot woensdag op TV Gelderland!!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.