NL0321 | De bouw is begonnen!

Geplaatst op 17 jul 2021 - 11:25

Yes! Het eerste berichtje van onze hand, na onze aankomst in Noorden!

Het is zover, na lang wachten mochten wij op project! En wel naar de sleutelbloem in Noorden. Erg tof om al kennis te maken met Addie die bij aankomst nog druk bezig was met het verzorgen van onze was-gelegenheid! Na het ingesettled zijn in onze grote tenten zoals op vorige foto's te zien was, hebben we eerst zelf, maar daarna ook nog, een rondleiding over het terrein gekregen door (volgens enkele deelnemers) een heuze Freek Fonk. 

Ons welkom werd prachtig verwoord door Evalien met een zelf geschreven lied door de sleutelbloem medewerkers en deelnemers op de maat van "do-re-mi" uit de sound of music. Hierin hebben we al gelijk kennis gemaakt met oa. Zacheus de kleine Big die hier rondloopt. We hebben samen nog een paar liederen gezongen met iedereen hier. Waarna het ook niet lang meer duurde en we heerlijk hebben mogen eten. 

In de avond hebben we nog een extra rondleiding bij de bouwlocaties gehad, zodat we alvast een idee hadden waar we vanmorgen (zaterdag) mee konden starten! 

En terwijl we dit schrijven word er al weer geroepen dat de pauze voorbij is dus we gaan weer snel verder!

Tot de volgende update!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.