NL0321 | het project is begonnen!

Geplaatst op 16 jul 2021 - 23:35

De deelnemers hebben het terrein al een beetje verkend, de klussen zijn doorgenomen en de visie gedeeld... Morgen (zaterdag) kunnen ze los!

Ze hebben in Noorden keihard gewerkt om de groep een prachtige plek te kunnen bieden om samen aan de slag te gaan: deelnemers van de Sleutelbloem en van World Servants! De tenten zijn ingericht en een mooie verdeling is gemaakt. 

Vanavond was de officiële rondleiding over het terrein met daarin een verkenning van alle klussen: en daaruit bleek wel dat hier niet gewoon gebouwd gaat worden. Alles mag op creatieve wijze tot stand komen. Dus we zijn benieuwd naar het resultaat. De groep ziet mogelijkheden om hier veeeel langer dan 10 dagen bezig te zijn, dus we zijn erg benieuwd naar de verhalen en naar de vorderingen de komende anderhalve week!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.