NL0421 | Twee kippen, een papegaai, een enthousiaste groep en 150 eieren

Geplaatst op 18 jul 2021 - 14:32

Tussen 10:30 - 11:00 uur kwamen de deelnemers aan in de Glind. Althans de meesten, Jesse, Sivan en Julliette kwamen iets later aanfietsen. Maar goed, wel op de fiets helemaal vanuit Wageningen, dus dat maakte het alweer goed.

Eenmaal in de Glind kregen de deelnemers het niet zomaar cadeau. Eerst werd je tas gewogen, daarna kreeg je van twee vrolijke vogels een lepel met een ei en mocht je een heus parcour door de tuin lopen met die lepel in je mond. Dit ging voor iedereen aardig soepel, behalve voor Roos, die was haar ei binnen vijf stappen al kwijt. 
Na een goed gesprek met een papegaai was het tijd om je ei te beschilderen en daarna je kamer in te richten. 

Na een gezamenlijke start en lunch was het tijd om naast de groep ook het dorp te leren kennen. Coördinator Hans leidde ons enthousiast door het dorp en omgeving. Over elke hoek van De Glind weet Hans wel iets te vertellen, erg indrukwekkend. 

Na bijna een wandeling van twee uur en echt alle hoekjes gezien te hebben was het tijd om nu weer zelf in actie te komen. De heuse  Eixpeditie Kip was in het leven geroepen. Vier groepjes van drie deelnemers moesten door de Glind aan de hand van een levend ganzenbord. Daar kregen zij verschillende vragen om punten te verdienen. Ook moesten alle deelnemers twee eieren bij zich dragen en beschermen, want mocht je ei-hunter Yvonne, Ruben of Rients tegenkomen met een waterpistool, dan was de kans groot dat je een ei moest inleveren. Niet getreurd, kwam je Irene of Anne tegen dan kreeg je weer een ei terug. Het hele dorp weet nu écht dat we er zijn. 20 WS shirts in een battle om de eieren door het dorp. De strijd werd soms zo hard gespeeld dat Naomi Joy zelfs een ei op het hoofd van hoofdleider Rients wist te werpen. 
Uiteindelijk ging het groepje van Daniel, Jesse en Simone er met de winst vandoor! 

Met het avondeten hebben we kennis gemaakt met Monique, de kok die bijna alle avonden voor ons gaat koken. Met verse groente van de Landouwe (één van onze werkplekken) maakt zij de heerlijkste gerechten. Gisteren mochten we al genieten van bami en nasi. 

Toen de buikjes vol waren zijn we door gegaan naar de Wijde Mantel, nog één van de bouwlocaties. Hier kregen informatie over de Rudolfstichting, over de Wijde Mantel, het ontstaan van de Glind en nog veel meer toffe verhalen. Het is indrukwekkend om te zien hoe een heel dorp in het teken staat van jeugdzorg en dat met een heerlijk enthousiaste drive. Na verschillende vragen gesteld te hebben en een rondleiding zijn we terug gegaan naar ons wonining. Daar was het dan nu eindelijk tijd voor eigen tijd, de spelletjes werden er bij gepakt, de gitaarbundels kwamen uit de tas en er het was tot laat in de avond nog erg gezellig in huize NL0421. 

Vanmorgen werden we gewekt door Ruben met liedjes van Elly en Rikkert, of was het nou toch de Efteling? Na een gekookt eitje (ja, laat het duidelijk zijn dat de eieren hier in overloed zijn) hebben we ons in de zonnebrand gehesen en zijn we naar de fietsen in onze schuur vertrokken. Hans heeft voor elke deelnemer een fiets kunnen regelen. Na een paar testritjes en wat extra volle banden zijn we in een lange fietsstoet twee aan twee naar Barneveld gefietst. Onder leiding van Bram (die de omgeveing hier al kent) zijn we na wat extra kilometertjes dan toch aangekomen bij de kerk: de Doorbrekers. Een grote zaal, met een indrukwekkende band en een prikkelend thema die weer stof gaf om over na te denken op de terugreis (die verrassend sneller was dan de heenreis). 

We gaan ons nu klaar maken voor een teambuilding op het grote veld voor ons huis. Iets met veel water en zeep. Daarna mogen we ook nog gebruik maken van het zwembad (bouwlocatie drie). Vanavond pakken we de gitaren en de liedboekjes er bij en na een heerlijke start zijn we dan straks klaar om morgen te starten met bouw- en kinderprogrammadag één. 

De sfeer is opperbest!

Groetjes, groep NL0421 

Rients Abma

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.