NL1021 | Veilig aangekomen en ondergedompeld in de doelgroep

Geplaatst op 30 jul 2021 - 22:42

We zijn veilig aangekomen en hebben ons meteen verdiept in de doelgroep van ons project.

Na een relatief korte reis zijn we veilig aangekomen in villa 't Bokkie. De deelnemers zijn vriendelijk ontvangen door de gastheer van deze villa. Voor het eten hebben we onze riante slaapverblijven verder ingericht, onze royale badkamers aanschouwd en een beetje geacclimatiseerd in onze villa.  Een van onze twee coördinatoren, Flanchard voormalig kok bij Jamie Oliver, voorzag ons van een heerlijke macaroni maaltijd met kaas en currysaus. Na deze goede bodem kon het verhaal van onze gasten van vanavond goed landen. Rients en Flanchard gaven ons een inkijk in het werk van de Tussenvoorziening. Om een goed beeld van de doelgroep te krijgen waren ook Ron en Corne, twee ervaringsdeskundigen en voorlichters bij Imago, te gast. Zij vertelden hun indringende levensverhaal. Een leven vol dalen, maar met perspectief en dankbaar voor wie ze nu zijn. Ze gaven ons het eerste beeld van een deel van de doelgroep waar we mee gaan werken.

Het was nog maar een korte dag, maar de eerste indrukken geven ons nu al een beeld van het project. We gaan hier veel ervaren en leren. Ook is ons nu al duidelijk dat we hier ook echt van  toegevoegde waarde kunnen zijn. Ron gaf ons mee: “Wees je zelf en toon oprechte interesse in de mensen!” Dat gaan we doen!  Maar nu eerst alles even laten landen en goed slapen. Onder het getokkel van onze gitaristen Bert en Micha vallen de eerste al in slaap. Op naar morgen!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.