NL1121 | De Beuk update 5!

Geplaatst op 4 aug 2021 - 22:59

Een prachtige video van Britt en Maartje!

Boekelo
4 augustus 2021

Hallo allemaal,

We begonnen vandaag, woensdag, zoals gewoonlijk om half zeven. We hebben lekker ontbeten en de gmg van vandaag waren voor sommigen plotseling wat meer diepgaand dan verwacht. Met een traan en een lach vertrokken we naar de Beuk. Op de Beuk vertelde een bewoner een getuigenis over zijn leven die op velen van ons indruk maakte. Er volgden wederom veel tranen, ditmaal zelfs bij de mannen (moet je nagaan).

Gelukkig hadden we vandaag maar een halve bouwdag, dus om half twee 's middags gingen we er op uit! We kregen een prachtige rondleiding door de wijk Roombeek, in Enschede. In deze wijk vond in 2000 de vuurwerkramp plaats. We konden de wederopbouw van de wijk goed zien en hebben zo ook een beetje aan sight-seeing gedaan.

Toen was het tijd voor de grootste verrassing van het project: We gingen uit eten!! Happy Italy werd ineens bezocht door drieëntwintig ws-leden. We smulden van een heerlijke pizza en sloten het af met een ijsje. We gingen dus met een gevulde buik weer terug naar ons verblijf.

Vlak voordat we gingen slapen werden er nog even wat groetjes voorgelezen dus iedereen kan met een fijn gevoel naar bed (dankjewel papa en mama <3). Slaaplekker en tot morgen!

Groetjes,

Britt en Maartje

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.