NL1121 | Een actieve zondag

Geplaatst op 1 aug 2021 - 20:59

We nemen jullie graag mee in onze prachtige zondag.

Het is alweer de tweede volle dag in Enschede. Na een late gezellige avond waarin we onze geweldige zangkunsten hebben geoefend mochten we dan toch uitslapen tot half 8. Als ontbijt hadden we een lekkere boterham met beleg. Het was gezellig, maar we moesten ons snel klaarmaken voor de kerk. (Goed Nieuws Gemeente) In ons uniform kwamen we aan in de kerk. Even handen desinfecteren en we mochten zitten op 1,5 meter afstand en niet op de lekkere bank. Gertjan, Brit, Richard en Jos hebben een praatje gehouden met overtuigende woorden van Richard. Het publiek werd enthousiast van het interview. Al snel mochten we onze zangkunsten laten horen. Dit kunt u zien in het filmpje :) Na een staande ovatie van het publiek en de dienst mochten we eten. De kerk had een lekkere lunch voor ons geregeld. We aten een lekkere kippensoep, broodjes en een salade. Ook hadden ze daar banken waar we met z’n allen op zaten. Na vijf minuten op onze verblijfplaats moesten we alweer weg. We zouden voetballen met tieners en vrijwilligers, maar alleen de vrijwilligers waren er. Maar daarvoor gingen we eerst de grote speeltuin in. Met de vrijwilligers gingen we voetballen, maar dit leek op den duur op waterpolo. Het begon namelijk keihard te regenen. Na de mooie doelpunten van Stef en Maartje gingen we weer terug naar de verblijfplaats. Eenmaal op de verblijfplaats aangekomen moesten we wachten op Neeltje, volgens Roelie, want zij had de sleutel… Toen Neeltje er eenmaal was bleek het dat zij geen sleutel had, maar dat Roelie het gewoon in haar zak had. Sommigen zijn daarna gaan douchen om weer warm en schoon te worden en anderen gingen een spelletje spelen. Al snel werd de nasi met kipsaté gebracht, waar we lekker van hebben gesmuld en dit is het einde van ons dagverslag.

Groetjes Maaike en Timo

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.