NL1221 | Yes! Het project is van start!

Geplaatst op 30 jul 2021 - 23:17

Van een regenachtige puzzelfietstocht naar een hilarische groepsavond: groep Den Haag is met veel enthousiasme van start gegaan!

Nat, regen en fietsen! De start van ons project in Den Haag! Om 14:00 stonden we met z'n allen klaar met de fiets net buiten Den Haag, klaar voor een heuse puzzeltocht met een lange kleurenketting. Elke kleur is een andere richting en als je alle afslagen goed neemt, dan zou je op de slaap locatie uitkomen, maar.... maak je een foutje, dan zou je ook zo in Parijs kunnen zijn :). Naast het vinden van de route kon iedereen ook punten verzamelen met het uitvoeren van de opdrachten. Het maken van selfie, eten van gras, met zo veel mogelijk mensen in een winkelwagentje tot het eten van de grote teen van een mede deelnemer. Kortom allemaal hilarische dingen met als resultaat fantastische foto's! Wonder boven wonder kwam iedereen op tijd aan op de locatie, al hadden sommige groepjes wel Google Maps nodig... Na een lekkere bak warme koffie of thee konden we de slaapzaal inrichten. Na enige creativiteit van het leidersteam met gym-attributen was de slaapzaal aardig gezellig gemaakt en konden de sfeerlichtjes hierbij niet ontbreken. 

Matthias had ondertussen het eten klaar staan, dus na uit uitpakken van de tassen konden we de direct lekker eten! De maaltijd bestond uit heerlijk soepen, pasta salade, stokbrood en wat groente om te knabbelen. Direct daarna stond er een avondprogramma voor de deur georganiseerd door drie deelnemers. Een avond vol rivaliteit tussen de vier teams waarin we mochten blindproeven, liedjes raden, 30-seconds-, stoelendans- of pictonairy speelden en een heus gedicht hebben geschreven over 'verbinding'. Hieruit kwamen de meest geniale gedichten van een stel dat elkaar ontmoette in de trein tot het verbinden van stenen met cement. Kortom het project is van start gegaan. Er zit een boel enthousiasme in de groep en moe maar voldaan sluiten we deze eerste dag af, in afwachting van wat er gaat komen!

Hartelijke groeten van twee zeer tevreden leiders, 
Henry en Eline

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.