NL123 | Hoog bezoek in Geldermalsen

Geplaatst op 1 aug 2023 - 14:36

Vandaag (dinsdag) kregen we bezoek van de regiodirecteur van 's Heeren Loo en de burgemeester van Geldermalsen. Ze wilden graag iets zien en horen over ons project. Daarvoor verwelkomden we hen graag! 

Eerst even terug naar gisteren. Maandagmiddag hebben we met de kinderen van de vakantiedagopvang bij de Brede zorgschool in Tiel een sport- en spelmiddag gehouden. We konden spelen met diverse ballen, schommelen, bellenblazen en maakten veel plezier met elkaar in de sporthal. Groep voor groep kwamen de kinderen een poosje met ons spelen zodat iedereen een-op-een (of zelfs 2 of 3 op een) aandacht kreeg. Feest voor iedereen! 

In de avond spraken we met elkaar over hoe je de Bijbel leest, wat onze meest geliefde Bijbelteksten zijn en hoe je meer uit de Bijbel zou kunnen lezen/leren. 

Vanmorgen kwamen de regiodirecteur en de burgemeester van Geldermalsen bij ons op de koffie. We lieten hen zien wat we op de Rietpol allemaal hebben gedaan en vertelden over alle activiteiten van de afgelopen week. De burgemeester en regiodirecteur hielpen ook nog even mee met het vullen van de zandbak. We denken hen wel enthousiast gemaakt te hebben voor het werk van World Servants :) Ook de lokale pers was aanwezig en volgende week komt er een stukje over ons project in de regionale krant (Het Kontakt) te staan.

Naast het bezoek wordt er flink doorgewerkt om de speeltuin op te knappen. De muurschildering is afgemaakt, de gemaakte bloembakken worden van een WS logo voorzien en diverse speeltoestellen krijgen een nieuw laagje verf. 

Later vanmiddag brengen we een 'cultuurbezoek' aan een fruitteler hier in de buurt en vanavond gaan we naar een karaoke-avond met en voor de bewoners. Morgen staat een bezoek aan Thedinghsweert op het programma om daar samen met de bewoners te klussen en een gezellige dag te beleven. 

De dagen vliegen om. Het gaat nog steeds heel goed met iedereen en we vinden het superleuk om jullie groetjes te lezen! We genieten volop. Tot de volgende update!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.