NL123 | Schilderrijke dagen - volop creativiteit in Geldermalsen!

Geplaatst op 30 jul 2023 - 15:56

De afgelopen dagen hebben we op verschillende manieren onze creativiteit mogen uiten. We nemen jullie graag mee in de verhalen! 

Nadat we donderdag de steentjes bij de Batouwe mochten schilderen en 's middags nog wat konden klussen op de Rietpol, stond er 's avonds een pubquiz op het programma. Onder de bezielende leiding van Jelmer Stolk beantwoordden we vragen over het geloof, over World Servants, over muziek en algemene kennis. We genoten ondertussen van typisch Nederlandse borrelhapjes (kaas en chips). Het was een gezellige avond en we laten in het midden welk team er nu gewonnen heeft. De prijs, een doos met chocolaatjes, hebben we gedeeld met elkaar. 

Vrijdagochtend werd er in de GMG's gestrooid met complimenten. Daarna zijn we naar het dagactiviteitencentrum op de Wieken gegaan om samen met de bewoners canvasdoeken te schilderen. Er zijn prachtige schilderijen gemaakt, die krijgen vast een plekje in 1 van de gangen. In de middag gingen we naar Buren. We genoten van pannenkoeken in een restaurant en wandelden daarna als een groep toeristen door het dorp. In het 'Oranjemuseum' werden we enthousiast ontvangen door de gastheer. Ondanks dat het eigenlijk al sluitingstijd was, mochten we als groep nog naar binnen om een lesje over het Nederlandse koningshuis te krijgen. Net voor het avondeten waren we terug op de Rietpol en genoten we van de gebrachte spaghetti. De avond kon iedereen rusten, spelletjes doen of nog even genieten van de koopavond in Geldermalsen. 

Zaterdagmorgen wandelde een deel van de groep naar de molen bij de Wieken. De vrolijke molenaar was blij met onze komst en heeft spontaan een rondleiding gegeven en uitleg over hoe de molen werkt. In het bijbehorende winkeltje werden allerlei soorten meel verkocht. Een aantal deelnemers kocht meel en gaat na het project dus aan het bakken. 

Om 11 uur stapten we in de auto's naar Nuenen waar we samen met clienten van 't Win en hun familie een gezellige middag hadden. Er werd gezongen, gedanst, gekookt, een partytent opgezet, nagels gelakt, haren gedaan, gezichtsmaskertjes gedaan en massages verzorgd. We sloten af met een barbeque en dat was heel gezellig. Rond 21 uur kwamen we moe en voldaan terug op de Rietpol. 

Vanmorgen, zondagochtend, hadden we een kerkdienst samen met de bewoners van de Wieken. We lazen het verhaal van Jakob die met zijn hoofd op een steen ging slapen. De steen mag staan voor de steun van God die er altijd is. We zongen de bewoners een zegenlied toe en als aandenken gaven we alle bezoekers een van de happy stones mee (die we donderdag gemaakt hadden).

Na een late lunch doet iedereen vanmiddag even iets voor zichzelf: lezen, genieten van het zonnetje wat schijnt, een handwasje of wat voorbereidingen voor de bouw en andere activiteiten van de komende dagen. Vanavond eten we op de huizen met de bewoners mee en daarna is het tijd voor 'World Servants 30 seconds'. 

De komende dagen klussen we verder op de Rietpol, zullen we een sport/speldag in Tiel organiseren bij de Brede School en brengen we een bezoek aan nog een locatie - Thedingsweert - om daar samen met de clienten te klussen. In de avonden staat er een toerustingsavond over Bijbel lezen en een karaokeavond gepland. Het belooft een mooie en gevulde week te worden! 

Groetjes van NL123! 




 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.