NL1321 | Gebarenproject van start!

Geplaatst op 7 aug 2021 - 10:43

Kennismaken met de groep, locatie en het doel. 

Vanochtend kwamen de deelnemers allemaal binnen druppelen. De leiders zijn gisteren al gekomen om slaapplekken te creëren en dingen voor te bereiden. Na weer bijkletsen begon onze tour bij de boerderij. Vol trots lieten Jelte, Arno en Wim hun zelf gemaakte douches zien. Omdat er maar 1 normale douche is, hebben ze er 2 bij gemaakt. Laten we hopen op veel zon de komende dagen, want we maken gebruik van solarbags. Deze worden opgewarmd door de zon. Anders mogen we lekker genieten van een koude douche.

We waren van plan om na een lekkere lunch naar een meer te gaan. Maar helaas het weer hielp niet mee. Met stortbuien en onweer zaten we gezellig binnen in onze schuur te kletsen. Ook werden er spelletjes gespeeld, waaronder het bekende Jenga. Met trillende handen probeerden de dappere deelnemers de blokken weg te halen. Helaas bij Leanne en Debora viel de toren.

Vanavond kregen we uitleg van Jochem, de zorgboerderij beheerder, wat we maandag gaan doen. Wat we gaan bouwen of verbouwen. Het begon met een interessant verhaal hoe het idee is ontstaan om een zorgboerderij te oprichten. De ouders van Evita hebben toen Evita jong was een zorgboerderij gehad met voornamelijk horende cliënten. Samen met Jochem en de hulp van Evita’s ouders hebben ze de gebarenboerderij opgericht. Een zorgboerderij voor dove cliënten. Negen jaar geleden zijn ze met ze tweeën begonnen en nu runnen ze met behulp van 5 andere mensen de boerderij en met de hulpboeren (cliënten). Jochem en Evita willen het beste voor alle hulpboeren. Ze willen dat iedereen ontwikkelt en plezier heeft in zijn werk. Daarom willen ze een ruimte creëren zodat de mensen creatief bezig kunnen zijn. Met dingen waar ze goed in zijn. Zo vertelde Jochem dat er een meisje is, die goed kan schilderen. Ze hoeft maar 1 keer naar een voorwerp te kijken en ze schildert het precies na. Jochem en Evita willen voor haar bijvoorbeeld een plek maken waar ze haar talent, gave van God, verder kan ontwikkelen. Na deze verhalen die enthousiast zijn verteld, worden wij ook heel enthousiast en kunnen we niet wachten om maandag te beginnen met bouwen.

Morgen mogen we uitslapen tot 8:00u, wat een luxe! We krijgen veiligheidsinstructies en morgenmiddag gaan we een activiteit doen, wat helaas een verrassing is. Hou onze insta of World Servants pagina in de gaten en je komt erachter wat we morgen middag gaan doen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.