NL1321 | Het is al weer bijna voorbij

Geplaatst op 14 aug 2021 - 20:44

Update van de afgelopen dagen. 

Vandaag mochten we weer uitslapen, wel tot 8uur! Maar na een rustige start van de dag zijn we gaan bouwen. Debora en Eva hebben samen het logo van WS gemaakt, door te frezen en schilderen. Jelte en Sjoukje gingen verder met de deur voor de timmerwerkplaats. Onder leiding van Wim ging de rest aan de slag bij de moestuin om een pad aan te leggen. Er zijn hier veel persoonlijke veranderingen gebeurd. Het enige voertuig waar Cornelie voor deze project in heeft gereden is een auto. In 1 week heeft ze geleerd om op een heftruck, trekker en een verreiker te rijden. Wat een ervaring!

Verder zijn we vanmiddag naar de Glind gegaan, naar het opvanghuis ‘De weide mantel’. Daar wonen kinderen met een meervoudige beperking. Maandag hebben we plafond platen geverfd en vandaag hebben we die daar verder geschilderd. Op bijna elk plafondplaat mochten wij vissen schilderen, het thema is afgeleid van het boek ‘het mooiste visje van de zee’. Omdat de kinderen vaak liggend worden gewassen, kijken ze naar een saaie witte plafond. Daar ontstond het idee om de plafond platen wat op te vrolijken.

Leanne, Jelte en Wim zijn ondertussen bij het zwembad geweest van de Glind. Daar hebben ze een kist gemaakt waar XXL damstenen in bewaard kunnen worden. En ze hebben een plaat om de snoepautomaat gemaakt.

Na afloop van het werk in de Glind mochten we nog even afkoelen in het zwembad, daarna weer terug naar de basis. Waar we wederom een heerlijke maaltijd voorgeschoteld kregen.

Zondag gaan we naar de kerk, naar Ede ‘op doortocht’. Maar voordat we daar heen gaan, krijgen ze een luxe ontbijt. Minke en Eva gaan iets eerder opstaan om wentelteefjes te maken. We hebben er nu al zin in!

Verder gaan we zondag niet zo veel doen, maandag gaan we de laatste dingen doen en de schuur opruimen. ’s Avonds gaan we barbecueën en dan gaan we alweer naar huis.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.