NL1421 | Heerlijk rusten, hard werken

Geplaatst op 9 aug 2021 - 22:53

Een wandeling op de Brunsummerheide op zondag en op maandag geknald op de bouw. Lees in dit tweede verslag over onze avonturen in Heerlen.

Zondag mochten we lekker uitslapen tot half acht. Na een goed ontbijt vertrokken te voet richting de Brunsummerheide. Een prachtig natuurgebied vlak om de hoek waar we bouwen. Hier hielden we de kerkdienst door onze eigen leider/dominee Douwe. 

Na een picknick verzorgt door corveeploeg ging iedereen even lekker zijn eigen gang. Sommigen gingen voetballen, anderen spelletjes en weer anderen lagen heerlijk te genieten van de zon. Erika en Roeland waren de bikkels die in de 'Rode Beek' durfden te zwemmen. Onze coördinator Kim verzorgde nog een mini-bootcamp voor de sportievelingen.

Weer terug op de tuin kwamen de spelletjes, leesboeken en de gitaar tevoorschijn. Zo lekker, een groep die zichzelf heerlijk kan vermaken. Buurvrouw Mia verzorgde voor ons een heerlijke Hongaarse Goulash. Ze was bezorgd of het wel goed genoeg was, maar 's avonds werd ze met luid applaus onthaald. De mededeling dat sommige deelnemers drie keer hadden opgeschept deed haar goed.

We sloten de zondag af met 'Speeddaten'. Verhalen uit de Bijbel werden gekoppeld aan vragen, die je in korte tijd met degene tegenover je moest bespreken, steeds met een ander persoon.

Op maandag stond de wekker wel weer om half 7. Na het ontbijt spraken we in de GMG (GoedeMorgenGesprek) met elkaar over de vraag: 'Hoe kan ik de ander dienen?'

Op de bouw werd weer hard gewerkt. Chris is als bouwleider niet tevreden. Femke en Arye doen hun werk als assistent-bouwleider zo goed, dat Chris zelf ook aan de bak moet. Sophie heeft met een groep voor een kunstwerk in de tuin gezorgd, waar al onze steden/dorpen op staan. Louise was met een groep deelnemers naar 'Domus', een centrum voor verslaafden met een beperking. Daar hebben ze geholpen om de tuin en het terras netjes te maken.

Vandaag ook veel aandacht voor ons project. We kregen bezoek van de wethouder, een journalist uit Easterein (Friesland) kwam een paar jongeren interviewen en om 18:00 uur hadden we via Zoom contact met Panama, waar we kort met de plaatselijke bevolking spraken over onze projecten.

Voor wie wil was er de mogelijkheid om het evangelie volgens Marcus als een soort toneelstuk te lezen. Erg bijzonder en indrukwekkend.

We kruipen weer onze tenten in en gaan lekker slapen. Woensdag weer bericht van ons, dan gaan we ook de groetjes printen, blijven jullie ze sturen?

Vrolijke groet,

Namens de hele groep,

Aron

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.