NL1421 | We zijn van start!

Geplaatst op 7 aug 2021 - 13:32

We zijn allemaal 'geland' in Heerlen. De eerste (natte) nacht zit er op en we zijn begonnen op de tuin met werk.

Vrijdagmiddag om 15:00 uur was iedereen aanwezig op het veld van de plaatselijke scouting, waar we de komende periode mogen slapen. Nadat iedereen de tenten had opgezet, verzorgde Louise een serie spelletjes, waardoor we elkaar goed leerden kennen.

Daarna zijn we naar de tuin gelopen, ongeveer op een kwartier loopafstand. Hier werden we verwelkomd door iedereen waar we de komende week mee/voor werken. Na een bord patat met Limburgs zuurvlees, liepen we terug naar onze slaaplocatie. 

Na een natte eerste nacht gingen we zaterdagochtend met frisse moed naar de bouw. Na een veiligheidsinstructie door Chris, zijn we van start gegaan met de bouw. Het uitgraven van een podium, het egaliseren van het grindpad, een schuur uit elkaar halen en houtpallets demonteren staat voor de eerste dagen op de planning.

Gelukkig schijnt inmiddels de zon heerlijk en wordt er druk zonnebrand gesmeerd. 

We laten gauw weer wat van ons horen. Doen jullie ons de groetjes via de site van World Servants? Daar worden we blij van!

 

Names de hele groep,

Aron

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.