NL1521 | Achtertuin ontdekt

Geplaatst op 14 aug 2021 - 08:16

Geraamte gevonden in Vollenhoven...

Tijdens de werkzaamheden in een voormalig kippen/duiven hok zijn de overblijfselen van twee duiven en een kip gevonden. Het forensisch instituut doet onderzoek naar de oorzaak.  Wij vermoeden dat men de ren niet meer kon vinden. De grootste klus was een achtertuin waar in een ververleden twee schuurtjes hadden gestaan. Die waren nu gedemonteerd en stonden achter het rietveld waar we eerst door heen moesten. Echter voor we bij de schuurtjes waren moesten we eerst de top van een berg straatwerk beklimmen. Anderhalve vrachtwagen verder was de schuur weer schoon. De foto's vertellen het verhaal. De combinatie van een zeer gezellige, hardwerkende, groep en hele vriendelijke buurt bewoners zorgt voor een geweldige sfeer. Tevens geeft ons werk  veel voldoening. Door onze activiteiten besmetten wij ook de bewoners die niet bij het project horen. Dit zien wij omdat zij ook in hun tuin gaan werken. Dit proeven wij omdat er met regelmaat ijsjes langs komen. Het hoogte punt van deze week was de rondleiding door Jessica van Present, onze steun en toeverlaat, langs al de tuinen die wij gedaan hadden. In gezelschap van o.a de directeur van de woningstichting. Deze laatste had ook gezorgd voor een bbq voor ons en de bewoners die mee deden aan het project. Dat waren er stiekem meer.  Na een groeps foto bij de geplaatste plantenbakken en een licht emotioneel afscheid was onze werk week voorbij.

WEEKEND

PS Wij hebben het vermoeden dat Vollenhove nog niet af is van het fenomeen World Servants, maar daar morgen meer over.

Groeten uit het nog steeds  gezellige en warme Vollehove. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.