NL1621 | ‘Het begin van het einde’

Geplaatst op 21 aug 2021 - 21:48

'Ik zit aan het koffieïnfuus' ~Fleur

'Mijn fiets gaat de schuur in en komt er niet weer uit.' ~Harma 

Hallo onze trouwe volgers, hier dan ons allerlaatste update! Het project is dan helaas dan toch echt voorbij en och wat was het mooi, of in Lori haar woorden 'Gers'.

Gisteren was zoals elke dag een ontzettend drukke dag.
Onze geweldige bouwleider Fleur, verdeelde de taken en iedereen kon meteen aan de slag. De hele dag zou er keihard gewerkt worden bij de Werf. We gingen voor een sterke eindsprint. Met een team van 13 man (of moet ik eigenlijk zeggen 3 man en 10 vrouw) werd er hard doorgebeund. De singles (behalve Herma) gingen aan het werken met de singels. En wat sterke andere powervrouwen gingen los op het dak samen met opa Jan. Duizend en één schroeven werden in het dak geboord met een lege accuboor en de daken werden schuinrecht gezaagd door onze zaagexpert Marita met een botte zaag. Ook werd er weer kinderwerk gegeven. Het GMG-groepje van Jonge Jan had een echte knaller voorbereid als afsluiter. Karolien, Mike en Paula hadden een heuze vossenjacht gehouden in het thema van de barmhartige Samaritaan. Groepjes met kinderen en leiders werden door de wijk Lewenborg geleid. Helaas ging dit niet helemaal vlekkeloos. Zo was Annie van de fiets gevallen, Jenell verloor de bal in het water en was Kelly de sleutel kwijtgeraakt. Gelukkig kwam alles wel weer goed.

De middag was net zo druk. Ja misschien nog wel drukker. Karolien was nog lang niet van de kinderen af. In de middag was het namelijk tijd voor het kinderfeest! Samen met 'Next move' en 'Overstag' werd er een zevenkamp georganiseerd. Er waren verschillende spelletjes te doen. Zo konden de kinderen xxl boter-kaas-en-eieren en xxl twister spelen. Ook was er een mega stormbaan. Uiteraard werden er opnieuw poffertjes gebakken.

Ook in de middag werd er hard gewerkt. Vooral Lori en Paula lieten hun spierballen op het dak zien. Hierdoor was het in de avond nog heel spannend wie de 'Heldentrofee' zou winnen. Uiteindelijk ging die naar Paula. Helaas was het niet gelukt om het hele dak af te maken, maar de strijders in de middag waren erg ver gekomen! 

Voordat we terug naar de school gingen was het nog tijd voor de kinderparade. Prachtige versierde fietsen werden geshowd in een mooie optocht. Deze parade werd afgesloten met een heuze danceshow met breakdancers, waar zelfs ons eigen danstalent Jan Bijlsma jaloers van werd. 

In de avond werd het project feestelijk afgesloten met een lekkere BBQ. Samen met Babette en Arie Pieter werd er genoten van lekker eten en mooie gesprekken. Babette en Arie Pieter verrasten ons met heerlijke, Groningse oude wijven koeken. Voordat iedereen naar bed ging werd er nog gezongen en gedanst. Ook werden onze handspieren nog goed getest bij het schrijven van de complimentenboekjes. Hierbij werden echter niet alleen onze handen getest, maar ook onze energievoorraad. Sommigen sliepen door een wat minder goede inschatting pas om half 4 omdat er nog veel geschreven moest worden.

Vandaag werden we weer om half 8 gewekt door de lijers Kelly en Fleur. We werden uit onze bedden gesleurd en liepen in de polonaise om de beentjes te strekken. 
De hele groep mocht aan een grote tafel ontbijten. Super gezellig, maar ook lastig. De laatste uren werden afgeteld. 
Na een heerlijk ontbijt verdeelde onze bouwlijer de taken voor de grote schoonmaak. Binnen de kortste keren was alles schoon en terug in de oude setting. De directrice was ontzettend tevreden na een controlerondje. Toppers!
Toen de tassen naar buiten waren gegooid op bevel van opperwachtmeester Opa Jan, strompelde de lijdende Kelly nog steeds door de school. 
De welbekende toeter werd gebruikt en er werd een kring gevormd. Waarna een prachtig kringgebed werd gehouden. Hierna werden de incontinente traanbuizen gesignaleerd. Het was enorm emotioneel om afscheid van elkaar te nemen. De nazorg van onze toerustingslijer Job zal hard nodig zijn. Dikke knuffels werden uitgedeeld en na een groepsfoto kon iedereen beginnen aan de wereldreis. 
We blikken terug op een enorm geslaagd project!

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.