NL1821 | Een schilderdagje!

Geplaatst op 17 aug 2021 - 22:46

Er is vandaag veel geschilderd, gedanst en er zijn veel complimentjes uitgedeeld.

Na gisteravond nog genoten te hebben van gezelligheid en een spel over Oeganda waren we gaan slapen. We hadden het dan ook niet heel erg laat gemaakt, want de volgende ochtend moesten we weer gewoon vroeg op. Vandaag was Madelon onze dagleidster. Ze had ons wakker gezongen met een veeelste vrolijk lied ;) ons GMG stond vanochtend in het teken van complimenten, dus we zijn vandaag lekker door elkaar bemoedigd! Na het ontbijt ging een deel van de groep weer naar philadelphia. Een ander deel bleef thuis om af te wassen en daarna naar de sporthal te gaan. Vandaag hadden we namelijk de kinderdag! Dit was een ontzettend geslaagde ochtend. We hebben lekker gedanst, geknutseld en gesport. De kinderen waren erg enthousiast, vooral de spekjes en de liedjes van kinderen voor kinderen vielen in de smaak! En intussen konden de ouders genieten van een bakje koffie! Rond 12 uur gingen de kinderen weer naar huis, en konden wij ontbijten en ook naar de bouw. Intussen waren de andere deelnemers al druk bezig met schilderen. Ook ging er een groepje met cliënten een waterspel doen! Er werd vandaag ook een schuur geschilderd en een vliegtuig op de muur. Verder zijn we ook verder gegaan met het schilderen van bloemetjes en vlindertjes op de muur. Hier zijn we dan ook de hele dag druk mee geweest. We moesten vandaag "vroeg" stoppen met het werk, om 4 uur. We gingen namelijk koken voor de bewoners. We gingen in groepjes van drie uiteen. Zo had iedereen z'n eigen groepje cliënten om mee te eten. Dit was erg gezellig. Bij de ene groep is er gedanst op luide muziek en de andere spelletjes gespeeld. Ook was er een groepje met cliënten die heeeel erg goed konden eten. Voordat de een het eten in het bord had, had de ander het alweer op. Na drie keer opscheppen en een toetje besloten we de tafel af te ruimen... Na deze gezellige maaltijd gingen we weer naar huis. Helaas hadden we pech met het weer. Het regende namelijk erg hard. Dus eenmaal thuis waren we helemaal nat geregend, dus begon de strijd om wie het eerst mocht gaan douchen gelijk. Om half 9 begon het toerustingsmoment. We hebben goeie gesprekken gehad en elkaar bemoedigd. Nu gaan we nog even genieten van deze avond. Al met al was het een leuke, productieve dag! Morgen hebben we als doel de muur met bloemetjes af te hebben :) 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.