NL1821 | Weer een nieuwe week!

Geplaatst op 16 aug 2021 - 20:28

Iedereen heeft vandaag hard gewerkt! Maar niet geheel zonder problemen...

Vanochtend werden we weer om 7 uur wakker gezongen. Er stond rijstepap voor ons klaar bij het ontbijt, want het is vandaag 'Afrikadag'. Na het lekkere ontbijt wilden we weer naar Philadelphia. Echter regende het ontzettend hard. Na wat overleg besloten we dit keer de auto te pakken, aangezien we niet in natte kleding wilden werken. Eenmaal aangekomen werd de verdeling weer gemaakt. Een deel van de groep is begonnen met bloemetjes schilderen op de groep en een ander deel met het graven van het gat. Er moest namelijk een groot gat in de grond komen voor de trampoline die geplaatst zou worden. Ook was er een groepje met bewoners gaan wandelen. Dit was erg leuk! We hebben toen lekker gekletst en gezongen met de cliënten. Aan het eind hadden ze dan een medaille verdient. Hier werden de meeste cliënten ontzettend blij van. Toen ze daarna hoorden dat ze wat lekkers mochten halen, was het al helemaal feest. Rond half 1 stond er weer een goeie broodlunch voor ons klaar. Tijdens de lunch kwamen er weer twee bewoners bij ons zitten, die gezellig met ons kwamen kletsen. Na het eten werden weer taken verdeelt en gingen we verder. Voor de deelnemers die het gat hadden gegraafd, was het extra hard werken. Zij waren namelijk tijdens het graven tegen een drainage aan gelopen. Hierdoor kon het graven niet meer doorgaan. Het gat moest weer helemaal opnieuw gevuld worden met grond. Dit was een teleurstelling, maar de deelnemers waren echte toppers, en hebben dit zonder enig gezeur goed aangepakt. Ondertussen is een andere groep verder gegaan met schilderen en wandelen. Één van de cliënten hield erg van knuffels en kusjes, dus dat compenseert de knuffels en kusjes die we van onze ouders missen ;) het doel van het schilderteam was: om 5 uur zijn de eerste twee muren klaar. Om half 6 waren we helaas nog niet helemaal klaar en dus zijn we vast naar huis gegaan om te gaan eten. Dit stond alweer heerlijk voor ons klaar. Het was 'Afrikaans' eten want het is vandaag natuurlijk Afrika dag. Na het eten hadden we nog lekker vrije tijd om daarna weer fris en fruitig klaar te zitten voor het toerusting moment. Het is inmiddels bijna tijd dat dit moment gaat beginnen, dus zal ik deze blog gaan afsluiten. Tot morgen! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.