NL1921 | Groep Linschoten is gearriveerd in Kampen

Geplaatst op 6 aug 2021 - 14:12

Groep Linschoten heeft het Zambiaanse platteland verruild voor het Overijsselse platteland. Geen Kanolo, maar Kampen.

Bij aankomst werd de groep warm onthaald door Fennanda (projectcoördinator van Present Kampen) en Gea (van Het 8ste Werk). 

Na een korte zit mocht de groep direct aan het werk. Want waar slaap je als je naar het platteland gaat... precies, in een koeienstal. In een mum van tijd is deze omgetoverd tot een heuse slaapzaal/keuken/loungeplek. Aan de samenwerking binnen de groep zal het dit project niet liggen.

Nu is het tijd voor de lunch. Vanmiddag zal de groep nog een rondleiding over het terrein krijgen en vertellen Jaap en Gea meer over hun werk.

Het belooft een mooi project te worden. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.