NL1921 | Succes bereikt, wordt vervolgd

Geplaatst op 11 aug 2021 - 23:18

Het klapstuk van vandaag is dat ons eerste deelproject is afgerond: de boombank. De onthulling hiervan komt later nog, maar ik kan wel verklappen dat het er geweldig mooi uit ziet.

Vanochtend hadden we een strak schema, waar (bijna) iedereen zich aan gehouden heeft. Ook vandaag waren we een halve dag werkzaam bij hetachtstewerk, dus is het belangrijk om ook de tijd te pakken die we hebben om de projecten af te ronden. Iedereen begon dus vlug aan hun taak, aangezien ze daar de afgelopen dagen ook al mee bezig waren geweest.

Bij de caravan waren Ernst-Jan en Timon druk bezig geweest met het aanleggen van de sceptic tank van de stacaravan, waarvoor ook een hele geul was gegraven. Omdat de sceptic tank eindelijk volliep en de riolering dus werkte, kon deze gevaarlijke geul eindelijk gevuld worden en hoefde niemand zijn nek meer te breken. Ook met de caravan ging het gestaag. De tweede laag kon er eindelijk op en er werd even met de tapejes gevochten zodat de caravan klaar was voor de laatste afwerking. Er was vandaag nog bezoek van mensen uit Kampen die over het project hadden gehoord en graag langs wilden komen. Mooi dat het project ook meer onder de aandacht komt!

De voortuin is flink onder handen genomen, zeker ook met hulp van het legertje jongeren wat van het COA af was gekomen. Eén van hen had nog nooit een grasmaaier gebruikt, laat gaan er op een gezeten. Er is daarnaast een mooie houtwal van takkenafval gemaakt en de tuin is verder opgeruimd. Het klapstuk van vandaag is dat ons eerste deelproject is afgerond: de boombank. Thijmen, Jochem, Gerben en Rob hebben kei- en keihard gewerkt om dit project vandaag af te ronden. De onthulling hiervan komt later nog, maar ik kan wel verklappen dat het er geweldig mooi uit ziet.

Vanmiddag moesten we ons snel haasten bij de lunch, omdat we naar IJsselmuiden gingen voor een kindermiddag. Een aantal van ons hadden zich verkleed als vossen en was verspreid door IJsselmuiden gaan staan voor een leuke vossenjacht. Dat kinderen goudeerlijk zijn bleek deze middag wel weer. Een van ons was verkleed als Superman, maar een van de meisjes wist zeker dat het in ieder geval geen Iron Man was, want deze had spieren en die meneer daar niet. Nou, dat sportschoolabonnement mag de prullenbak weer in. De kinderen (en vossen) hebben nog lekker genoten van een ijsje en er was zelfs een zeepbaan. Een paar deelnemers konden zichzelf weer eens kind voelen.

Eenmaal bezweet thuis gekomen, stond iedereen klaar om een duik in het zwembad te nemen. Nu was het zo dat al het water helemaal vies en groen was, dus die droom viel helaas alleen figuurlijk in het water. Met man en macht is het zwembad toen snel geleegd via de aloude brandblus methode van het doorgeven van emmers met water. Er kon nog niet genoten worden van dit verkoelende bad, dus zijn we maar gaan volleyballen op een nabij gelegen zandveld. ‘s Avonds konden we heerlijk genieten van ons eerste kampvuur. Morgen is alweer de laatste werkdag, dus we gaan morgen heel vroeg op. Slaap lekker!

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.