NL2221 | En we deden nog een tour!

Geplaatst op 23 aug 2021 - 09:48

De dagen gaan snel, de tijd vliegt voorbij, we wennen steeds meer in Den Helder en het voelt zelfs al een beetje als 'thuis'!

Ook op zaterdag mochten we nog een dagje knallen in Het Fundament. We werkten hard aan de naaikamer om deze op dinsdag af te hebben. We verwachten op dinsdag namelijk een bezoek van de burgemeester in Het Fundament. Aan het einde van de dag kunnen we dan ook al zeggen dat we echt bijna klaar zijn met de naaikamer, maandag doen we de laatste dingen. Ook vandaag was er weer een workshop 'creatief met droogbloemen' en iedereen liet zijn of haar creativiteit weer volop de vrije loop. De een met iets meer geduld en enthousiasme dan de ander, maar dat mag de pret niet drukken.

In de avond werden we verwacht bij een groep jongeren van de Morgensterkerk in Den Helder. Zij ontvingen ons voor een lekkere chinese (afhaal)maaltijd. In de tussentijd konden we elkaar beter leren kennen. Gerlinde en Harm-Jan vertelden de jongeren meer over World Servants. Na het eten deden we met elkaar nog een paar potjes weerwolven.

Gedurende de dag was door een van de deelnemers het geweldige idee geopperd om in de avond nog naar het strand te gaan en te gaan zwemmen. Overdag werd dit door sommigen met veel enthousiasme ontvangen, al sloeg op het moment zelf de twijfel wel toe. Toch hebben Hidde, Merinda, Rick, Niam, Karin en Adrijan de sprong gewaagd en hebben zij laat in de avond nog een heerlijke duik genomen in de Noordzee. Een ander deel van de groep genoot van het strand en de heerlijke fietstocht er naartoe.

Op zondagochtend konden we een half uur langer in bed blijven liggen! Bij het ontbijt werden nog de gouden kwast (goede actie op de bouw) aan Merinda en de botte beitel (iets minder goede actie op de bouw) aan Gerlinde uitgereikt. We laten even in het midden waarom Gerlinde met de botte beitel zit opgescheept. Hopelijk kan ze die vandaag weer aan iemand anders overdragen, al bestaat er ook de mogelijkheid dat ze hem zelf weer in ontvangst moet nemen.

Na het ontbijt gingen we naar de kerk. Tabitha en Merinda hadden samen met de Ambassadekerk een kerkdienst georganiseerd waarin we volop onze medewerking verleenden. Merinda en Maartje versterkten de band, Odessa mocht het gebed doen, Elianne verzorgde het kindermoment, Tabitha ontfermde zich over de Bijbbellezing en Karin mocht deze ochtend de spreker zijn. We hoorden uit 1 Korinthe 3 dat het belangrijk is om altijd te bouwen op Het Fundament, Jezus Christus. Dat alle taken die nodig zijn om te bouwen in het Koninkrijk van God belangrijk zijn, hoe groot of klein het soms ook lijkt. We mogen alles tot eer doen van God en om Zijn Naam te prijzen.

Ons middagprogramma viel voor een deel 'in het water', maar dat bleek aan het einde van de dag toch echt heel fijn te zijn. We kozen ervoor om met de auto naar Texel te gaan in plaats van met de fiets. We deden opnieuw een tourtje, maar nu de 'Tour de Texel' en genoten van al het moois dat Texel te bieden heeft aan natuur. Aan het einde van de middag hesen we ons allemaal in een swimsuit om daarna te gaan surfen. Er was veel wind, de stroming was sterk en het regende, maar we hebben allemaal volop genoten van de surfles. Een aantal van ons waren duidelijk surftalenten en stonden op het surfboard alsof ze nooit anders hadden gedaan. Na de surfles kwamen we even tot rust in de strandtent en genoten we van een goede maaltijd. Gelukkig hoefden we nu niet meer terug te fietsen naar de boot, want iedereen was uitgeput van de surfles.

Vanmorgen werden we vrolijk gewekt met een polonaise van de mannen. Een goed begin van een nieuwe bouwdag!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.