Ons kantoorteam is weer compleet!

Geplaatst op 9 jan 2018 - 10:01

Het jaar 2018 begint met het verwelkomen van een nieuw gezicht! Renate Wolswinkel komt team Support versterken als ‘coördinator bedrijfsvoering’ en voelt haar enthousiasme groeien. 

‘Familiair, knus en heel erg op elkaar en op één doel gericht’, zo beschrijft Renate haar eerste werkweek op het World Servants-kantoor. Eerder werkte Renate als coördinator kerkelijke werving bij de Protestantse Kerk in Nederland. ‘Na ruim negen jaar leek het me goed om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten. Toen kwam ik de vacature van World Servants tegen en ik dacht: ja, dit is het helemaal!’ Renate heeft altijd al een voorliefde voor jongerenreizen gehad. Ze heeft veel ervaring opgebouwd bij Kerk in Actie als reisbegeleider, maar is zelf nog nooit met World Servants in het vliegtuig gestapt… ‘Hier gaat wel verandering in komen, hoor! Volgend jaar hoop ik ook te ervaren hoe het is om op project te gaan. Ik weet zeker dat het heel verrijkend is. Je geeft een stukje van jezelf aan iemand anders en daardoor kom je terug als een veranderd mens. Het is geweldig om dát als team mede mogelijk te maken.’

Renate gaat zich ontfermen over de bedrijfsvoering en interne communicatie. Ook staat ze aan het hoofd van team Support, waar alles gebeurt om mogelijk te maken dat deelnemers op reis kunnen. ‘Het is bijzonder dat je allemaal naar één doel toe werkt. We hebben hier op kantoor allemaal een verschillende functie, maar toch gaat iedereen dezelfde richting in. Ik vind het heel mooi dat we hier een gezamenlijk moment op de dag hebben: het samen koffie drinken en gezamenlijk gebed. Dat is ontzettend waardevol.’ Zo aan het begin van 2018 blikken we ook gelijk even vooruit in het komende jaar. ‘Ik hoop van 2018 dat we een heel mooi voorbereidingsweekend kunnen neerzetten en dat er heel veel enthousiaste jongeren een onvergetelijke ervaring krijgen. Dat we het werk van afgelopen jaar kunnen overtreffen. Dat het resultaat niet gewoon goed, maar écht goed zal zijn. Daar wil ik me voor inzetten.’
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.