PA122 | Overdracht te vroeg

Geplaatst op 12 aug 2022 - 02:19

De buschauffeur voelde dat we graag naar huis wilden; hij reed zelfs de slagboom van de tolweg eraf.

Na hard werken hebben we de ringbalk erop gekregen. Woensdag er vroeg uit om de tassen in te pakken en de laatste bekisting af te breken. Voor de lunch nog even bij de boerderij van Rafael kijken. Om 12.00 uur lunch want om 13.00 uur was de overdracht. Tijdens de lunch begon het keukenpersoneel plots te huilen en wilden ze een afscheidstoespraak houden. Dat viel niet mee; zij huilen en bij ons zorgde dat ook voor de nodig tranen. Daarna kwamen ook de andere genodigden binnen tijdens onze lunch. Dus gingen we maar gewoon door met de speeches. Na de overdracht was het kinderfeest waar alle Oudhollandse spelen weer uit de kast werden gehaald. Vervolgens wilden we aan de laatste afdaling beginnen. We moesten ons al knuffelend door een muur van betraande mensen banen. Beneden aangekomen gingen we voor een overnachting naar een huis in Panamacity. Met, je gelooft het niet, èchte bedden en normale toiletten, douches waar soms zelfs warm water uit kwam! Nu staan we in de rij voor de gate en was dit het laatste bericht uit het ook gezellige en warme Panamacity.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.