Partnermeeting | 11 dagen en 11 partners

Geplaatst op 11 apr 2018 - 15:00

World Servants maakt zich op voor een uniek evenement: de partnermeeting. Een 11 dagen durend evenement met en voor onze landcoördinatoren uit de verschillende projectlanden. Een evenement waarbij delen, leren en ontmoeten centraal staan.

World Servants vindt het belangrijk om de mensen waarmee we samenwerken goed te ondersteunen en te trainen: deelnemers, leiders, vrijwilligers en dus ook onze partners in de projectlanden. Alle projecten die we uitvoeren doen we in samenwerking met een lokale partnerorganisatie, en ook hen ondersteunen en trainen wij graag. Daarom hebben wij de landcoördinatoren van onze partnerorganisaties dit jaar uitgenodigd om naar Nederland te komen en deel te nemen aan de partnermeeting 2018.

Na veel voorbereidingen is het inmiddels al bijna zover. Van 19 tot 30 april zullen er 11 projectcoördinatoren naar Nederland komen om deel te nemen aan de partnermeeting. De partnermeeting zal bestaan uit verschillende trainingen over World Servants. We zullen met elkaar onder andere nadenken over de visie, ontwikkelingen en werkwijze van World Servants. Daarbij willen we volop van de gelegenheid gebruik maken om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Zo hopen we te investeren in een partnerschap met nog meer betekenis en impact.

Daarnaast is een belangrijk onderdeel van de partnermeeting ontmoeting. De partners zullen een bezoek brengen aan het hoofdkantoor van World Servants. Ze zullen hier het personeel ontmoeten en zien hoe World Servants in Nederland te werk gaat. Daarnaast wordt er een meet & greet georganiseerd op vrijdag 20 april voor alle deelnemers en leiders van voorgaande jaren. Ook een ontmoeting met de komende projectgroepen mag niet ontbreken, daarom zullen de partners tijdens het voorbereidingsweekend aanwezig zijn en aansluiten bij de verschillende groepen die zij komend jaar zullen ontvangen. Ook zullen de partners meewerken aan een symposium voor predikanten, kerkelijk werkers en jeugdwerkers. Tot slot zullen de coördinatoren van 27 tot 29 april een bezoek brengen aan verschillende actiegroepen door het land heen. Gehuld in oranje feestkleren zullen ze Koningsdag beleven en verschillende actiegroepen en kerken bezoeken.

We kijken uit naar een inspirerende tijd met elkaar!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.