Partnermeeting & VBW komen samen

Geplaatst op 20 apr 2024 - 23:10

Partnermeeting DAG 3 | 706 jongeren ontmoeten elkaar en de coördinatoren op Summercamp!

Vandaag is Voorbereidingsweekend 2024 begonnen! In de ochtend stroomde het Summercamp terrein vol enthousiaste deelnemers. Zij werden ontvangen door de coördinatoren en de leiders, op een ludieke manier! Daarnaast hadden de projectgroepen nog een ontmoeteing met hun projectcoördinator die hun deze zomer gaat ontvangen!  

In de middag was er een gezamenlijke opening met alle deelnemers, leiders en coördinatoren. De coördinatoren werden grootst ontvangen door de deelnemers! De hele bijeenkomst waren er verschillende coördinatoren aan het woord. Zo heeft Mussa onder andere gesproken over dat je eerst jezelf moet veranderen, voordat je anderen hun verhalen kan veranderen. Vervolgens hebben Marina, Umaru, Carlos en Thura verschillende vragen van deelnemers beantwoord.

De coördinatoren konden niet ontbreken tijdens de teambuildingsactiviteiten. Zij hebben hun projectgroepen aangemoedigd! Deze teambuildingsactiviteiten is voor een projectgroep een ultieme voorbereiding op de reis en om elkaar beter te leren kennen! 

Tijdens de avondbijeenkomst hebben de projectcoördinatoren meegedaan aan een legendarische spelshow! De deelnemers waren in twee teams ingedeeld. Team rood speelde tegen team blauw. Er werden verschillende spellen gedaan, samen met de coördinatoren. 

De eerste dag van het VBW is geslaagd en morgen belooft het weer een indrukwekkende dag te worden!  

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.