Projectvibe de Podcast: Projectsfeer vanuit je luie stoel

Geplaatst op 26 jul 2020 - 19:57

Ga vandaag nog op reis met Projectvibe de podcast. Droom weg naar de mooiste World Servants projecten van de afgelopen jaren. Nelleke en Esther nemen je mee in de cultuur van Bangladesh. Waarom hebben linkshandigen Nederlanders het lastig in deze cultuur? Luister hier aflevering 1 'Bouwen tussen de rijstvelden en avonturen in de tuktuk'.

Aflevering 1 – Bangladesh: Bouwen tussen de rijstvelden en avonturen in de tuktuk

In de eerste aflevering nemen Nelleke en Esther je mee terug naar Bangladesh. De groep bouwt in Nilphamari samen met de leden van een selfhelpgroup aan een trainingscentrum voor mensen met een beperking. In dit Onbeperkt project merkt vooral Esther, die zelf in een rolstoel zit, hoe de status van Bengalen met een beperking gedurende het project positief verandert. Ook nemen Nelleke en Esther je mee in de natuur en de cultuur van Bangladesh. Waarom hebben linkshandigen Nederlanders het lastig in deze cultuur? En na het bezoek aan een eredivisiefinale overkomt de groep iets heel bijzonders…

In de volgende afleveringen nemen we je mee naar o.a. Malawi, Brazilië, Zambia en Ghana.  

Klik hieronder om te luisteren en te abonneren. Ook te vinden via Apple Podcast.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.