RW118 | Allesomvattende update

Geplaatst op 7 aug 2018 - 16:35

Sommige hoofdleiders hebben de kwaliteit om in een paar bullets een complete situatie samen te vatten. De groep in Rwanda heeft zo'n hoofdleider. Een bericht van weinig woorden, maar gelukkig heel veel prachtig beeld. Geniet!

Deze keer een puntsgewijze update uit Rwanda.

  1. Het dak zit er op. Morgen officiele overdracht.
  2. Het logo is ontworpen en wordt op het pand geschilderd.
  3. De coördinator is tevreden. Normaal zien we blanken als supervisor. Jullie kwamen echt om samen te werken.
  4. Kinderwerk gaat lekker. En na het verhaal van Daniel in de leeuwenkuil, kun je toch niet anders dan leeuwenmaskers  maken en samen grommende leeuwen nadoen.
  5. De projectlokatie van 2019 bezocht. Wow dat wordt minstens net zo'n mooi project.
  6. Voor ons Wilde Ganzen project prachtige beelden gemaakt op een passievruchtenplantage. 45 cent per kilo kosten passievruchten hier.
  7. We zijn pannekoeken aan het bakken voor vanavond. Dan gaan we onze keukenstaf verwennen ipv andersom.
  8. Waarom zo'n korte update? Anders hebben we zaterdag niks meer te vertellen.
  9. Onze planning? Morgen kinderfeest en overdracht. Donderdag 6.00 in de bus op weg naar avontuurlijk oerwoud en vervolgen tot 18.00 onderweg naar Kigali. Vrijdag toeristje spelen in Kigali en om 00.45 uur het vliegtuig in. En zaterdag.... Wie komt ons halen. We hebben verhalen voor  een heel weekend en meer dan 10.000 foto's.  Bereiden jullie je maar voor en geniet van de beelden.

Groet, Jan

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.